2022. július 1-én, pénteken az EHF kisorsolta a 2022/2023-as Bajnokok Ligája csoportjait. A Győri Audi ETO KC a következő szezonban a ’B’ jelű nyolcasban vág neki a küzdelmeknek. Sorozatunkban áttekintjük a csoportunkban szereplő ellenfeleket, a csoport 5. helyére sorsolt, norvég Storhamar Handball Elite bemutatása következik.

A norvég Storhamar együttesét 1935-ben alapították Hamar városában. A csapat 2016-ban jutott fel először a norvég első osztályba, az „Eliteserien”-ba, és azóta is töretlenül tagjai az élvonalnak. A norvég bajnoki címet történetük során még nem hódították el, de már négy alkalommal is a második helyen zárta a hazai pontvadászatot például a legutóbbi 2021/2022-es idényt is.

Újoncok, hiszen fennállásuk most során először kerültek be a legrangosabb európai kupasorozatba, a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé.

A sárga-kék klubszínekben szereplő norvég klubbot 2021 óta irányítja a Kenneth Gabrielsen edző. A tavalyi szezon csapatából heten távoztak, Emilie Horden, Cassandra Tollbring, Sara Ronningen, Lone Sandrik, Andrea Holmsueen eligazolt, míg Jeanett Kristiansen és Betina Riegelhuth karrierje befejezése mellett döntött. Érkezett a Storhamarhoz Line Ellertsen, Tina Abdulla, Olivia Löfqvist és Anna Klausen Jacobsen.

A Győri Audi ETO KC csapata fennállása során még nem játszott mérkőzést a norvég együttes ellen.

A 2022/2023-as szezonban először csapatunk látogat Norvégiába október elején, majd januárban a Storhamar együttese vendégszerepel az Audi Aréna Győrben.

2022. október 15-16 Storhamar Handball Elite - Győri Audi ETO KC

2023. január 7-8 Győri Audi ETO KC – Storhamar Handball Elite