Nagy menetelésben van a magyar EYOF válogatott, mely július 26-án kedden Dánia ellen lépett pályára. A skandinávok legyőzésével a magyar korosztályos kézilabda válogatott továbbra is hibátlan az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

A második játéknapon Penszki Gergely és Kun Attila tanítványai Dánia legjobbjai ellen folytatták a szereplésüket Besztercebányán. Az első félidő kiélezett csatát hozott, ahol a jobb kapusteljesítménynek köszönhetően a magyar együttes mehetett három gólos előnnyel pihenőre (11-8). A második játékrészben ugyan hullámzó teljesítményt mutattak a lányok, de a küzdeni tudással nem volt gond, ami pedig a nehéz pillanatokban átsegítette a csapatot, ennek köszönhetően pedig ismét győztesként hagyhatta el a pályát a válogatottunk (26-22).

Az újabb két pont azt jelenti, hogy veretlenül vezetjük az A-jelű csoportot. Ma a csoportkör végén Románia vár a fiatalokra.

Magyarország - Dánia (11-8) 26-22

„Mindkét félidőt a dánok kezdték jobban, de a jól szervezett védekezésünkkel fordítani tudtunk. Az elszántságunknak köszönhetően a végjáték nekünk sikerült jobban, végül győzelmet ünnepelhettünk. A folytatásban szeretnék még jobb teljesítményt nyújtani, azonban a csapatomra nagyon büszke vagyok, mert egy szoros, izgalmas mérkőzésen tudtuk elhozni a két pontot.” - összegzett Rédecsi Polett, a válogatott csapatkapitánya.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Következő mérkőzés:

2022. július 27-én 18:30 Románia – Magyarország