A magyar EYOF válogatott 2022. július 29-én Norvégiával mérkőzött meg a döntőbe jutásért. A Rédecsi Polettel és Varga Dalmával felálló korosztályos válogatott nagy csatában végül hosszabbításban győzte le skandináv ellenfelét, amivel döntőbe jutott az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. 

 

A Penszki Gergely és Kun Attila által irányított korosztályos válogatott tagjai a csütörtöki pihenőnap után, pénteken újra nagy feladat előtt álltak. A magyar gárda éremért utazott a besztercebányai EYOF-ra, de ennek biztos eléréséért először a norvég ellenfelüket kellett legyőzni az elődöntőben. A párharc kiélezettségét jól mutatta, hogy mindkét félidőben fej-fej mellett haladtak az együttesek, ami a második játékrészben is folytatódott. A döntős csapat kiléte a rendes játékidőben nem dőlt el (30-30), így következett a kétszer 5 perces hosszabbítás. A magyar fiatalok küzdeni tudása és a mentális ereje a helyén volt, és 6-3-ra megnyerték a ráadást, amivel döntőbe jutottak. Ott ellenfelük az a dán csapat lesz, akik Németországot egy góllal győzték le az elődöntőben.

Magyarország – Norvégia (14-13, 30-30) 36-33

„Taktikailag jól felkészített csapattal találkoztunk az elődöntőben, ezért a mérkőzés egészére jellemző volt, hogy fej-fej mellett haladtak az együttesek. Sajnos a második félidőben fejben kicsit elfáradtunk, és az 55. percben már hárommal is vezetett az ellenfelünk, ekkor időt kértünk, és végül sikerült döntetlenre menteni a találkozót. A hosszabbítást magbiztosan nyertük meg, ami jól mutatja a csapat erejét. A végjátékot jól játsszuk, küzdünk a végsőkig, és tegnap is egy éles szituációban tudtunk nyerni. Várjuk a döntőt, játszottunk már a dánok ellen, jól ismerjük őket, felkészültünk ellenük.” – nyilatkozott Kun Attila másodedző.

A döntő időpontja:

2022. július 30. 14:00 Magyarország - Dánia