A középdöntő utolsó mérkőzésén Norvégia felett aratott bravúros győzelmének köszönhetően a magyar ifjúsági válogatott veretlenül jutott a szkopjei U18-as világbajnokság negyeddöntőjébe. 

 

Bohus Bea együttese augusztus 5-én Norvégia ellen lépett pályára az Észak-Macedóniában megrendezésre kerülő U18-as vb középdöntőjében. A pontszerzés a továbbjutás szempontjából mindkét csapat számára kulcsfontosságú volt. Az első félidő kiélezett küzdelmet hozott, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, ezért döntetlennél vonultak az együttesek a pihenőre (9-9). A második játékrész magyar találattal indult, azonban a folytatásban továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Negyedóra elteltével Farkas Júliáék még nagyobb sebességre kapcsoltak, és a stabil védelemre alapozva magabiztosan értékesítették a helyzeteiket. A magyar fiatalok a véghajrában is uralták a mérkőzést, aminek köszönhetően ötgólos győzelmet ünnepelhettek a skandináv ellenfelük ellen (24-19). Akadémistáinkat, Farkas Júliát és Kövér Lucát a soraiban tudó nemzeti együttes hibátlan mérleggel csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol a keresztágon a II-es középdöntős csoport 2. helyezettje azaz Egyiptom lesz az ellenfél.

Magyarország – Norvégia (9-9) 24-18

„Nagyon boldog vagyok, hogy veretlenül tudtunk a legjobb 8 közé jutni. A norvégok elleni meccsen a védekezésünk szépen összeállt, és a kapus teljesítményünk is szenzációs volt. Támadásban kell kicsit jobban kihasználni a helyzeteinket, és akkor továbbra is sikeresek lehetünk. Nagyon örültem a bizalomnak, amit az edzőmtől kaptam a tegnapi mérkőzésen is, szeretnék a későbbiekben is élni a lehetőséggel. – összegzett Farkas Júlia.

A csoport állása: 1. Magyarország 6p, 2. Franciaország 4, 3. Norvégia 2, 4. Brazília 0p

A negyeddöntőket augusztus 7-én játszák, amit a Sport 1 közvetít élőben:

2022. augusztus 7. 20:30 Magyarország - Egyiptom

Negyeddöntő további párosításai:

Izland - Hollandia

Dánia - Franciaország

Dél-Korea - Svédország

Amennyiben  Magyarország továbbjut, a Dél-Korea - Svédország győztesével fog megmérkőzni az augusztus 8-i elődöntőben.