Már javában tart a Győri Audi ETO KC Akadémiai csapatainak a 2022/23-as szezonra történő felkészülése, ezért cikksorozatot indítunk, amelyben klubunk mindhárom akadémiai vezetőedzője értékeli az elmúlt hetek eseményeit, valamint beszélnek arról is, hogy mik a tervek a szezon kezdetéig.

 

A sort az Akadémia 1-es csapat vezetőedzőjével, Pigniczki Krisztinával kezdjük:

Hogyan teltek az elmúlt hetek a felkészülési időszakban?

Július 18-án kezdtük meg az alapozást az Akadémia 1-es csapattal. Az első 2-3 napban teszteket, felméréseket végeztünk, vizsgáltuk a játékosok állapotát mind fizikai, mind élettani, humánbiológiai, funkcionális és motorikus tekintetben is. Jelenleg az 5. hétnél tartunk, és továbbra is a fizikai felkészítés az elsődleges feladat, de a kézilabdás edzések is egyre gyakoribbak már.

Milyen állapotban érkeztek vissza a játékosok?

A nyáron kéthetes „házi feladat” -ot kaptak a lányok a felkészülés kezdetét megelőző időszakra. Ennek célja, hogy nagyjából azonos fizikai állapotban érkezzenek vissza, illetve ne a nulláról kelljen belevetni magunkat a munkába. Pár apró betegség ugyan beleszólt az elvégzendő edzésekbe, de mindenki becsületesen megcsinálta ez előírt feladatokat.

Mik a tervek még a szezon kezdetéig?

Nagyon sok taktikai elemet kell még gyakorolnunk, így van bőven feladat. Fizikálisan jól haladunk, három különböző csapatból érkeztek a lányok, össze kell hangolni a játékosokat. A felkészülési mérkőzések alatt sokat lehet gyakorolni, megfigyelni a hiányosságokat.

A felkészülési időszakban mire kell figyelnie egy vezetőedző-másodedző párosnak?

Most először dolgozunk együtt Bordásné Horváth Mariannal. Mindkettőnknek határozott elképzelései vannak a kézilabdáról. Ezt szeretnénk összerakni, hogy a csapatunk tagjai tudjanak fejlődni, előre lépni, tanulni tőlünk. Az edzéseken mindketten aktívan részt veszünk, közös az edzések levezénylése. Nagyon fontos a játékosok folyamatos kontrollálása, apró sérülések észrevétele, hogy ne legyen belőle hosszabb kiesés, továbbá a gördülékeny kommunikáció, és a feladatok megértése. Állandó az információ csere az erőnléti edzővel és a masszőrrel is.

Milyen hangulatban telnek az edzések?

A lányok kedve, motiváltsága kiváló. Jó kis egységet alkotnak. Remek közösséget szeretnénk kialakítani, akik majd képesek lesznek együtt küzdeni, segíteni a másikat, hogy elérhessük az előre kitűzött céljainkat.