Folytatódik a cikksorozatunk az akadémiai csapatok felkészülésével. A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es csapata 2022. július 18-án kezdte meg felkészülését Kun Attila vezetőedző, valamint Petróczi Viktória másodedző vezetésével. A fiatalok már nagyon várják a 2022/23-as szezon rajtját. 

 

Kun Attila, aki a felékszülési időszakban a céltudatosságra és a kemény munkára helyezte a hangsúlyt, ezek alapján értékelte az Akadémia 2-es csapat eddigi felkészülés időszakát:

Milyen állapotban érkeztek vissza a játékosok?

Felkészülésünket megelőzte egy házi feladatokkal teli időszak, amely után kis különbségek voltak tapasztalhatók a játékosok közös edzésekkel megkezdett időszakában.

Mik a tervek még a szezon kezdetéig?

Sok edzés, edzőmérkőzések és egy olyan állapot kialakítása, amellyel szeptember 2-án tudjuk kezdeni a bajnokságainkat. Eddig az erőgyűjtésen, a kemény munkán volt a hangsúly, mostantól a pontosítás és a gyorsaság kerül előtérbe.

A felkészülési időszakban mire kell figyelnie egy vezetőedző-másodedző párosnak?

Tulajdonképpen mindenre. A csapatra, mint egységre és a benne résztvevő egyénekre is minden tekintetben. Legyen az a csapatban betöltött szerep, technikai, taktikai tudás és ennek fejleszthetősége, valamint a család és a magánélet, kiegészítve a tanulással.

Milyen hangulatban telnek az edzések?

Most már kicsit fáradtan, de nagyon jó hangulatban és óriási tudásvággyal telnek az edzéseink.