A Győri Audi ETO KC utánpótlás együttesei is már javában készülnek a 2022/23-as szezonra. A Róth Kálmán által irányított U14-es csapatunk 2022. augusztus 21-én felkészülési tornán vett részt Budapesten, ahol a második helyen végzett.

 

A Budapesten megrendezett egynapos LIDL Kupán összesen négy csapat vett részt, a Győri Audi ETO KC-n kívül a Dunaújváros, a Budaörs és a Ferencváros együttesei mérettették meg magukat. A tornán két győzelem mellett egy vereséget szenvedtek fiataljaink, és ezzel második helyen végeztek Róth Kálmán és Tóth Lászlóné tanítványai.

Értékelné pár mondatban a tornát?

Úgy érzem, hogy egy nagyon jó tornán vettünk részt, a megjelenő négy csapat megfelelő szintet képvisel ebben a korosztályban. A torna lebonyolítása úgy nézett ki, hogy mindenki játszott mindenkivel, ez azzal is járt, hogy egy csapat egymás után két mérkőzést is lejátszott. A Budaörs csapatával kezdtünk, amin viszonylag könnyebb győzelem született, majd pihenő nélkül a Ferencváros elleni párharc következett. Az első félidőben még kettővel vezettünk, aztán a szabályok értelmében hatosfalas védekezésre kellett átállnunk, ami nem bizonyult olyan hatékonynak a Fradi lövősorával szemben. A sánctevékenységünk és a kapusunk között nem volt meg a kellő összhang, ezért vereséget szenvedtünk, de összeségében elégedett voltam a csapatom teljesítményével. Talán, ha nem egyből a budaörsi mérkőzés után játszunk, akkor más eredmény is születhetett volna. Az utolsó meccsünket a Dunaújváros ellen játszottuk, akik képzettebbek voltak nálunk, azonban az akaraterőnknek és a hozzáállásunknak köszönhetően végül győzelmet ünnepelhettünk.

Milyen célt szolgált ez a torna a felkészülésben?

A játékosaim rendkívüli mérkőzéshiánnyal küzdenek, hiszen ez a korosztály is az online oktatás és online edzések világában szocializálódott az elmúlt években, ezért az a cél, hogy minél többet játszunk, ezt a célt szolgálta ez a torna is.

Mi volt a csapat erőssége a tornán?

A védekezésünket és a kapusteljesítményünket emelném ki. Mindkét kapusunk, Takács Csenge és Reisinger Friderika is remek teljesítményt nyújtott, Friderikát a legjobb kapusnak is megválasztották. Mindezekhez kellett a csapat jó védekezése. Összességében elmondható, hogy a vártnál jobb teljesítményt nyújtottak a lányaim. 

Miben kell fejlődnie a csapatnak?

Minden területen lehet és kell is javulni, az akarat megfelelő volt, azonban a technikai és taktikai tudáson még dolgozni kell tovább. Egy rendkívül lelkes, jó hozzáállású, szorgos csapattal dolgozom együtt, amire lehet építeni.

Másodikak lettek, elégedett az elért eredménnyel?

Mindenképpen. Nem győzni mentünk, hanem tapasztalatot szerezni, viszont az elért eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, de tovább kell dolgozunk. A tornán elért eredmény segíteni fogja a játékosaim motivációját abban, hogy az edzéseken kemény munkával még tovább fejlődjenek. - értékelt Róth Kálmán vezetőedző.

 

Győri Audi ETO KC csapattagok: Reizinger Friderika, Takács Csenge, Kiss Pandóra, Lendvai Emily, Gáncs Fanni, Rádi Rózsa, Lidi Vivien, Burányi Szófia, Molnár Hanna, Porubszky Lara, Galler Dóra, Oross Tímea, Pintér Nelli, Baracskai Liza, Jancsurák Flóra, Francsics Jázmin

Vezetőedző: Róth Kálmán

 

A torna eredményei:

Győri Audi ETO KC – Moyra Budaörs KC (10-3) 16-7

FTC – Győri Audi ETO KC (8-10) 20-15

Győri Audi ETO KC – DKKA (10-7) 18-16