A K&H női kézilabda liga kezdéseként a Győri Audi ETO KC csapata a 8. fordulóból előrehozott mérkőzésen a Kisvárda otthonában lépett pályára. Az első félidőben kissé látszott a csapatokon a szezon eleji forma, végül az első 30 perc kétgólos győri vezetéssel zárult. A második félidőben feljavult védekezésünk, és a szezon első mérkőzésén tizenhárom gólos győzelmet arattak Ambros Martín tanítványai.

Csapatunkból a vállsérülésével küzdő Line Haugsted ezúttal is hiányzott, ott volt azonban a keretben már Sandra Toft. Ambros Martín vezetőedző a Győri-Lukács, Ryu, Oftedal, Broch, Hansen, Schatzl hatossal és a kapuban Solberggel kezdte meg a szezonnyitó találkozót. A mérkőzés első gólját Schatzl szerezte, melyre a hazaiak a 4. percben válaszoltak (1 – 1). Negyedóra elteltével három gólosra növelték előnyüket Anne Mette Hansenék (7 – 4), de a félidő utolsó 10 percére egy gól maradt a fölényünkből (8 – 9).  Nem adta könnyen magát a hazai gárda, végig tapadtak kedvenceikre. Külön öröm volt, hogy bemutatkozott csapatunkban Sandra Toft is, aki egy hetes védésére érkezett a kapuba, és sikerült is hárítania. A játékrész utolsó perceiben fej-fej mellett haladt a két együttes, végül 14 – 12-es győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második 30 percre teljesen megváltozott a játék képe. Solberg védésével és Broch találatával indult a játékrész (15 – 12), a negyvenedik percre pedig már öt gólos előnyt dolgoztak ki Ambros Martín tanítványai (19 – 14), akik a félidő felére tovább növelték a két csapat közti különbséget (22 – 15). Az ötvenedik percben Gros indításából Fodor megszerezte csapatunk 25. találatát, ezzel már 10 volt a két együttes közötti különbség (25 – 15). Az utolsó negyedórában Toft állt a kapuba, a különbség tovább nőtt a két alakulat között, és végül 32 – 19-es győri győzelem született a 2022/2023-as idény első tétmérkőzésén.

Ambros Martín: „Köszönöm a mai mérkőzést a Kisvárda csapatának. Az első félidőben nagyon jó munkát végzett a hazai csapat, főleg védekezésben, ami a támadójátékunkat megnehezítette. A saját védelmünket is ki kell emelni, mert magasszinten védekeztünk a 60 percen keresztül. Két pont, és összességében kemény védekezés.”

Schatzl Nadine: „Az első félidőben jól játszott a Kisvárda, sokat futottak. A második harminc percben sikerült felkeményedünk védekezésben, amiből könnyű gólokat tudtunk szerezni.”