A Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata 2022. augusztus 28-án az I. Lajta Kupán vett részt Mosonmagyaróváron. Fiataljaink az U15-ös korosztály küzdelmeiben veretlenül lettek tornagyőztesek.

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté tanítványai Mosonmagyaróvárra utaztak, ahol egynapos felkészülési tornán vettek részt. Ackermann Lénáék a házigazdák mellett a BVSC-Zugló, valamint az Érd alakulatával mérkőzhettek meg, és mindhárom alkalommal győztesként hagyhatták el a pályát, így megnyerték a kupát. A második helyen a BVSC-Zugló végzett, míg a harmadik helyet a házigazdák szerezték meg.

„A szervezők az eredeti tervektől eltérően nem kettő, hanem három mérkőzést írtak ki, ami elég nagy terhelést jelentett a csapatnak, de szerencsére megoldottuk a feladatot. Valamennyi ellenfelünk az U15-ös bajnokság első osztályában fog játszani az előttünk álló szezonban, így jó erőfelmérőnek gondoltuk ezt a napot. Ez részben igazolódott is, mert jól tudtam forgatni a csapatot. Minden mérkőzést más összeállításban játszottunk, így sok olyan kérdésre választ kaptam, amit az edzés körülmények között nem tudtam volna megoldani. A küzdelem szempontjából sajnos nem érte el a torna a várt célt, mivel minden meccset nagy különbséggel megnyertünk.” -értékelt Kerékgyártó Zsolt edző.

A torna legjobb kapusának Ackermann Lénát válaszották.

Győri Audi ETO KC csapattagok: Ackermann Léna, Bíró Maja, Flaskár Emma, Hajdu Sára, Horváth Berta, Jász Dorina, Kányai Villő, Korsós Aliz, Lakos Nikoletta, Léránt Eszter, Molnár Nóra, Nagy Szofi, Somogyi Lilla, Szalai-Nagy Zita, Takács Maja, Tőkés Lilla

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

Torna eredményei:

Győri Audi ETO KC – BVSC-Zugló 34-24

Győri Audi ETO KC – Mosonmagyaróvári KC 32-17

Győri Audi ETO KC – Érd 33-17