A XVI. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon aranyérmet szerző magyar női kézilabda-válogatott győri tagjait is köszöntötték 2022. szeptember 2-án a győri Városházán. Radnóti Ákos alpolgármester a két aranyérmes ETO-játékosnak és edzőiknek adott át elismeréseket.

A városházi köszöntésen az Önkormányzat képviseletében Radnóti Ákos alpolgármester az EYOF-on dobogós helyezést elérő győri fiatal kiválóságokat, valamint a szakmai stábtagokat díjazta. A Besztercebányán megrendezett rangos eseményén a női EYOF kézilabda-válogatott minden mérkőzését megnyerve állhatott fel a dobogó legtetejére. Klubunkat két játékos, Rédecsi Polett és Varga Dalma, valamint Kun Attila a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója, mint a válogatott edzője és Borbély Tamara masszőr a szakmai stábban képviselte. Az elismeréseket Radnóti Ákos, sportért is felelős alpolgármester adta át az értintetteknek.

„Váratlanul ért ez a megtiszteltetés, amihez hasonlóban még sosem volt részem. Nagyon jó érzés volt részt venni a díjátadón, ami megerősített abban, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét. Ezúton szeretném megköszönni a szüleimnek, edzőimnek, csapattársaimnak, valamint a klubnak a sok segítséget.” -mondta Rédecsi Polett.

A városvezető az aranyérmes győri kézisek mellett a Győri Atlétikai Club, illetve a Győri Úszó Sportegyesület éremszerző sportolóit is köszöntötte.

Forrás: Győr Plusz Média