2022. szeptember 2-án elstartolt az idei szezon a Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es és 2-es csapatai számára. A bajnoki nyitányon mindkét együttesünk győzelemmel debütált.

Akadémia 1-es csapatunk a Budaörs együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben, azaz hazai pályán kezdődtek meg az U19 I. osztály küzdelmei.  A találkozó Kövér Luca találatával indult, a vezetést pedig a félidő végéig őrizni tudták (15-12) fiataljaink. Győri Alexáék a második játékrészben igyekeztek az előnyt megtartani, azonban a vendégek nagy rohamokat indítottak a pontszerzés érdekében, végül a 49. percben ki is egyenlítettek. A végjáték kiélezett csatát hozott, végül többek között Soponyai Lili utolsó perces találata, és Dobány Kitti bravúros védése kellett ahhoz, hogy Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna tanítványai győztes szezonkezdetet ünnepelhessenek (29-28).

„Az egész mérkőzés alatt nagyon jó tempóban kézilabdáztunk. Lehetett volna sima győzelem is a végén, ha a védekezésünkben folyamatosan felvállaltuk volna a test-test elleni kontaktokat. Ahogyan kicsit is „kiengedtünk”, az ellenfél könnyedén tudta kialakítani a helyzeteit. A jövőben sokkal pontosabban és felelősségteljesebben kell a helyzeteinket befejezni. Ugyanakkor meg kell, hogy dicsérjem a csapatot a küzdésért, csapatként sikerült begyűjteni a két pontot.” -összegzett Pigniczki Krisztina edző.

Győri Audi ETO KC – Moyra-Budaörs Handball (15-12) 29-28

Győri Audi ETO KC: Lévai Lili 1, Takács Fanni 8, Győri Alexa (k) 1, Havasi Virág, Bordás Bianka, Nyerges Anna 1, Halász Viktória 2, Pádár Laura, Kovács Kata 1, Mészáros Anna, Soponyai Lili 2, Raczenböck Blanka 4, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter 5, Kövér Luca 4

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Akadémia 2-es növendékeink szintén a Budaörs csapatát fogadták hazai pályán az U17 I. osztályban. Kun Attila és Petróczi Viktória lányai egy 10-3-as sorozatot követően az első félidő derekán már magabiztos előnyre tettek szert, amit a félidő végéig tovább tudtak növelni, végül 14 gólos előnnyel mehettek pihenőre (27-13). A folytatásban Németh Petráék még nagyobb iramban kézilabdáztak, a gyors lerohanásgólokra nem érkezett válasz a vendégektől, aminek köszönhetően a Kun-lányok a bajnokság első meccsén kiütéses győzelmet ünnepelhettek (52-26).

„A szezon első mérkőzésén nagyon jó mentalitással és nagy várakozással léptünk pályára. Mindenki arra volt kíváncsi, hogy az elvégzett munkánk mire lesz elég a mérkőzésen. Már a bemelegítésnél látszott, hogy a két csapat között sebességkülönbség van, amely be is igazolódott a meccs folyamán. A jó védekezésünk volt az alap, amelyből vezettük a lerohanásainkat. Jó százalékkal használtuk ki a helyzeteinket, és pontosan le tudtuk játszani a megbeszélt taktikai variációinkat is. Nagyon jó első mérkőzés volt.” -nyilatkozta Kun Attila edző.

Győri Audi ETO KC – Moyra-Budaörs Handball (27-13) 52-26

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 8, Balogh Lili 3, Granát Dorka 1, Bödő Panna (k), Kiss Diána 6, Császár Dorka 3, Szár Evelin 4, Borbély Petra 1, Horváth Lili 6, Németh Petra 5, Schmél Zoé 4, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 5, Szalai Luca 2, Vajda Luca 1, Takács Maja 3

Vezetőedző: Kun Attila