A K&H női kézilabda liga 2. fordulójában a Győri Audi ETO KC csapata az Érd otthonában szerepelt. Kőkemény védekezés mellett támadásban több hibával játszott csapatunk az első félidőben, de így is hat gólos győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidőben megpróbált visszajönni a meccsbe a hazai csapat, de végül magabiztosan, 22-35-re nyertek kedvenceink.

Line Haugsted vállsérülése miatt, míg Győri-Lukács Viktória kisebb betegség miatt nem állhatott vezetőedzőnk rendelkezésére az Érd elleni idegenbeli mérkőzésen. Ambros Martín így a Schatzl, Kristiansen, Nze Minko, Broch, Ryu, Faluvégi hatossal és a kapuban Solberggel kezdte meg a mérkőzést. A találkozó első gólját indításból Kristiansen szerezte, majd Broch és Faluvégi is betalált az első hazai gól előtt (3 – 1). 10 perc elteltével már három gólos volt csapatunk előnye (6 – 3), melyet a következő 5 percben megdupláztunk (9 – 3). A félidő utolsó 10 percére már hétgólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (11 – 4). Végül az első 30 perc 14 – 8-as győri vezetéssel zárult.

A második játékrész két gyors hazai góllal kezdődött, melyre Hansen válaszolt (15 – 10). Az első percekben ugyan felzárkózott az érdi együttes, de a negyvenedik percre újra hét gólos előnybe került csapatunk (22 – 15). Linn Blohm találatával a 47. percben már tíz gól volt a különbség a két együttes között (27 – 17). Az utolsó percekben tovább nyílt az olló csapatunk javára, és végül 13 gólos 35-22-es győri győzelem született.

Ambros Martín: „Szeretnék gratulálni az Érd csapatának, az első félidőben nem voltak könnyű helyzetben, de ennek ellenére a második játékrészben közel tudtak zárkózni hozzánk. Hasznos volt számunkra a meccs, első játékrészben úgy gondolom, hogy a gyakoroltakat meg tudta mutatni a csapat. Úgy gondolom előre léptünk, de még mindig van hova fejlődnünk. Nagyon fontos, hogy meccsről meccsre haladjunk előre.”

Linn Blohm: „Egy nagyon komoly első félidőt játszottunk, kemény védekezéssel. Az érdi felzárkózás hasznos volt számunkra, hiszen tudtuk, hogy változtatnunk kell, ami sikerült is mérkőzés közben.”