2022. szeptember 2-án elstartolt az új bajnoki idény a Győri Audi ETO KC Akadémiáján. Cikksorozatban mutatjuk be mindhárom akadémiai együttesünket, ahol megismerhetik mely csapat milyen célokkal vág neki a szezonnak.

A Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna által vezetett Akadémia 1-es csapat két bajnokságban indul a 2022/23-as idényben. Az U19 I. osztály nyugati csoportjában az ifjúsági korosztályban, ahol 14 csapat vesz részt, illetve az NB II Észak-nyugat felnőtt pontvadászatban, ahol 12 együttes fogja megmérettetni magát. A csapat nyári felkészüléséről és a célokról Pigniczki Krisztina vezetőedzőt kérdeztük.

A felkészülésünk jól sikerült. Fizikálisan készen állunk a bajnokságra. Taktikailag van még hova fejlődni, hiszen 3 csapatból kell a mostani ifjúsági keretet eggyé alakítanunk a kollégáimmal. Szeretnénk mindenki egyéni képességeit minél jobban kihasználni, és azokból profitálni csapat szinten. Hat felkészülési mérkőzést játszottunk, mindegyikbe más-más fizikai állapotban érkeztünk. Mindegyik nagyon hasznos volt, lépésről lépésre haladunk előre. Az ifjúsági bajnokságban szeretnénk az élmezőnyhöz tartozni, azaz az alapszakaszban az első két hely valamelyikén végezni. Nem titkolt vágyunk, elvárás felénk az ifi Final4. Sok csapat fog idén ezért harcolni, sok ügyes játékossal, de mi magunkra koncentrálunk és mindent megteszünk, hogy a végén odaérjünk. Az NB II-es felnőtt bajnokságban célunk a gyakorlás, a fejlődés. Szeretnénk az élen maradni a felnőttek között is. Minden meccsre készülünk, lehetőség szerint minden meccsre győzni megyünk. A keretünk az Akadémia 1-es és 2-es csapatból fog összetevődni. - nyilatkozta Pigniczki Krisztina.

Győri Alexát, a csapat kapitányát is megkérdeztük a felkészülési időszak sikerességéről, valamint az új szezon elvárásairól.

Egy kemény, de egyben hasznos felkészülésen vagyunk túl, ahol mindenki maximálisan odatette magát a céljaink elérése érdekében. A futó edzések azon kívül, hogy megalapozták állóképességünket, és nagyon fárasztóak voltak, megtanítottak minket csapatként küzdeni, ami a pályán elengedhetetlen. Több edzőmérkőzést is játszottunk, voltunk egy tornán is, ahol az edzéseken gyakorolt elemeket tudtuk kamatoztatni, élesben kipróbálni. Így bátran kijelenthetem, hogy készen állunk a szezonra. Kapitányként megpróbálom a legjobban bíztatni és támogatni a csapatot a pályán és az öltözőben is egyaránt. Hozzáállásommal példát szeretnék mutatni a társaimnak, és a legjobb eredményre ösztönözni őket.” - összegzett Győri Alexa.

A keretbe egy új játékos érkezett, Lévai Lili a jobbszélső poszton bevethető: „Nagyon jó volt a fogadtatás, az edzők és a játékosok is gyorsan befogadtak engem. A szezon során a legjobbomat szeretném nyújtani, hogy teljesüljön a csapattal kitűzött célunk.” – mondta Lévai Lili.

Felső sor, balról jobbra: Hajdó Róza, Takács Fanni, Havasi Virág, Gönczöl Vivien, Kövér Luca, Lévai Lili, Farkas Júlia, Bordás Bianka

Középső sor, balról jobbra: Pádár Laura, Barta Petra, Raczenböck Blanka, Molnár Tamás (fizioterapeuta), Budai Bettina (gyógytornász), Hoffmann Bea (kapusedző), Pigniczki Krisztina (vezetőedző), Bordásné Horváth Marianna (másodedző), Ruppert Bálint (erőnléti edző), Nyerges Anna, Kovács Kata, Farkas Eszter

Alsó sor, balról jobbra: Nagy Nikolett, Mészáros Anna, Halász Viktória, Rosta Edina, Győri Alexa, Németh Henriett, Dobány Kitti, Soponyai Lili, Jaczkó Lili, Zuber Hanna