A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es csapatának bemutatásával folytatjuk cikksorozatunkat. Kun Attila, a lányok vezetőedzője az idei szezonban főként az egyéni képzésekre szeretné a hangsúlyt helyezni.

Klubunk 2-es fiataljai az U17. I osztály nyugati csoportjában, a serdülő korosztályban fogják megmérettetni magukat a 2022/23-as szezonban. Kun Attila és Petróczi Viktória növendékei egy 14 csapatos mezőnyben szeretnék a lehető legjobb eredményt elérni. 

Véleményem szerint a szezon kezdetére felkészültünk. Erőnlétileg nagyon jól állunk, amit bizonyítanak a visszaméréseink is, technikailag még nagyon sok dolgunk van, amely ebben a korban még természetes. Taktikailag a saját játékunkkal készen állunk, viszont még sokat kell pontosítanunk, és az ellenfelekhez igazítanunk. Az idei szezon legfontosabb feladata a képzés, mellette természetesen szeretnénk jó eredményt elérni a bajnokságban is, és bekerülni a serdülő országos 4-es döntőbe. Ott már kicsi apró dolgok döntenek, tehát bármi lehet.” -foglalta össze Kun Attila vezetőedző.

A csapat kapitánya, Németh Petra nagy várakozásokkal tekint az idei szezon elé, és kapitányként mindent meg szeretne tenni azért, hogy a csapattársakkal egy jó közösséget alkossanak:

„A felkészülési időszak mindig a szezon legnehezebb és legkeményebb része. Mint mindenki, mi is nagyon sokat edzettünk, azért, hogy a bajnokságra minél jobb formába kerüljünk. Játékosként ez a 1,5 hónap sokszor megterhelő tud lenni, és nekünk is voltak néha nehezebb napjaink, de szerencsére gyorsan összeszokott a csapat, és így egy jó közösségben a munka is könnyebb. Magam felé az elvárásaim mindig magasak. Szeretnék javítani a hibáimon, új képességeket elsajátítani, kicsit talán bátrabb is lenni. Igyekszem mindent megtenni a fejlődés érdekében és azért, hogy minél jobban élvezni tudjam a játék minden percét. Egy csapatkapitány feladata szerintem az, hogy összetartsa a csapatot. Szeretnék mindenkivel jó kapcsolatot ápolni, a csapattársaimmal és az edzőimmel egyaránt. Igyekszem mindenkit támogatni mindenben, csak úgy lehetünk a legjobb csapat, ha a rosszabb napokon is segítjük egymást. Ezzel a hozzáállással szerintem bármit elérhetünk.” – értékelt Németh Petra. 

Felső sor balról jobbra: Sebestyén Lili, Czébán Lili, Vajda Luca, Borbély Petra, Czébán Stella, Szár Evelin, Granát Dorka, Rédecsi Polett

Középső sor balról jobbra: Máriás Fanni (gyógytornász), Szomolányi Máté (fizioterapeuta), Molnár Zsófia, Kovács Boglárka, Kiss Diána, Falusi Luca, Takács Maja, Kun Attila (vezetőedző), Dobák Csenge, Németh Petra, Horváth Lili, Kovács Fruzsina, Schmél Zoé, Petróczi Vikória (másodedző/kapusedző), Csendes Dávid (erőnléti edző)

Alsó sor balról jobbra: Varga Dalma, Balogh Lili, Pásztor Emília, Bödő Panna, Horváth Zelda, Szajkó Fanni, Szalai Luca, Császár Dorka, Tallós Csillag