Izgalmas csata várt a szezonrajton Dániában csapatunkra. A találkozó elejétől kezdve Kristiansenék domináltak, azonban az Esbjerg három gólos hátrányból felállva döntetlenre hozta a félidőt. A második játékrészben nagy izgalmak között a végjátékban jobban bírta az idegek harcát csapatunk, és 31-29-es értékes győzelmet aratott idegenben.

 

Telt ház várta a Győri Audi ETO KC csapatát a Bajnokok Ligája nyitányán a Blue Water Dokkenben Esbjergben. A tavalyi FINAL4 elődöntőjét ismételték meg a csapatok az új szezon első fordulójában. Ambros Martín a Kristiansen, Nze Minko, Faluvégi, Broch, Schatzl, Ryu hatosnak, valamint Solbergnek a kapuban szavazott bizalmat, aki egyből védéssel kezdte a találkozót. Az első gól a negyedik percben esett, Stine Oftedal szerezte meg emberhátrányban a vezetést. Az első 10 percben felváltva estek ezt követően a gólok, de mindig mi vezettünk, Kristiansen első hetesünket érvényesítette is(4-5). Reistad kiállítása alatt elcserélte magát az Esbjerg így kettős lett az előny, amit Faluvégi használt ki villámgyorsan. Bresitol góljára Minko válaszolt gyorsan az üres kapuba lőtt könnyű gólt. Negyed óra elteltével továbbra is minimális előnyben volt csapatunk (7-8). Két gyors győri gól után a hazaiak ki is kérték első idejüket a 17 percben. Solberg rendre jól segített a kapuban, a pontos megoldások mellett kellettek az ő védései is az előnyhöz. Heindahl révén öt perces gólcsendet törtek meg a hazaiak, de Kristiansen gyorsan válaszolt. Jöttek a cserék, Lukács Blohm és Gros szállt be a meccsbe, akinek végül kiállítása után előbb egy gólra zárkózott, majd egyenlített is a hazai csapat a 25. percben (11-11). A félidő utolsó perceiben maradtak az izgalmak, végül 13-13-as döntetlennel mehettek pihenni a csapatok.

 

Hazai hetessel kezdődött a második játékrész, érkezett Toft a kapuba, és ki is fogta a büntetőt. Breistol révén előnybe került az Esjberg de Gros gyorsan egalizált. Annyit fordult a játék képe, hogy az Esbjerg vezetett, mi pedig üldöztük. Fodor szállt be jól a meccsbe, Oftedal révén pedig a 39. percben egyenlítettünk (18-18), majd Gros révén újfent mi vezettünk (19-20). Felváltva estek a gólok, 15 perccel a vége előtt 24-23-ra a hazaiak vezettek. Jellemző a meccsre, hogy egy perccel később már nálunk volt az előny Blohm és Minko góljait követően. A második hazai időkérést követően kapusparádé következett mindkét oldalon, Toft megfogta Reistad hetesét is. Az utolsó percekre 27-26-os előnyben vágtunk neki, előbb Mörk hetesből egyenlített, majd Gros harcolt ki hetest a túloldalon és értékesítette is azt. Minko kapott 4 perccel a vége előtt egy kiállítást, a megítélt hetest Mörk lőtte be (28-28). Emberhátrányban Kristiansen vette vissza a vezetést, sőt támadhattunk a kétgólos előnyért két perccel a vége előtt, jött is a támadás előtt Ambros Martín időkérése. Azonban ismét egál lett, Mörk szerezte meg 13 gólját. Oftedal lőtte 30. gólunkat, Kamp pedig a kontrát mellé lőtte. Gros szabaddobásból betalált, újabb gól már nem esett, így 31-29-es sikerrel kezdtük idegenben a BL szezont!

Ambros Martín: Izgalmas meccs volt, egyik csapat se tudott ellépni a másiktól. Bárki megnyerhette volna a mai meccset, a végjáték nekünk sikerült jobban, ezzel pedig két értékes pontot szereztünk egy erős ellenfél otthonában.