Cikksorozatunkat a Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapatának bemutatásával zárjuk. Kerékgyártó Zsolt vezetőedző szeretne új koncepció alapján neki vágni az új szezonnak.

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté lányai a 2022/23-as szezonban két bajnokságban indulnak. Az U19 III. osztályban az A-jelű csoportba kerültek. Az ifjúsági korosztály küzdelmeiben 12 együttes fogja megmérettetni magát, számunkra szeptember 11-én a Szombathelyi KKA ellen indult a pontvadászat. Az U15 I. osztályban a C-jelű csoportba kerültek fiataljaink, ahol a Nemesvámos, a Kozármisleny, az Alba Fehérvár, a Mosonmagyaróvár, a Siófok, valamint a Szombathely együttesei lesznek az ellenfelek. Ebben a korosztályban szeptember 17-én a Szombathely otthonában lépünk először pályára.

"Jól állunk a felkészüléssel, mindenki teszi a dolgát és már nagyon várja, hogy elkezdődjön a pontvadászat. Azért vannak kisebb problémáink, pár kisebb sérülés mellett bekövetkezett néhány súlyosabb is a felkészülés során. Ezek nem a túlterhelésből vagy a keményebb ütközésekből alakultak ki, hanem egy-egy rossz mozdulat következményei. Akármennyire vigyázunk játékosaink testi épségére, akárhány prevenciós foglalkozást tartunk, ezeket nem tudjuk kivédeni. Ettől függetlenül a fizikai képzésben jól haladunk, amit jól mutat a felkészülési tornán mutatott állapotunk. Játékban még vannak elmaradásaink, de a megfelelő szinten járunk a tanulási folyamatban. A legégetőbb problémánk kapus poszton van, mert az egyik kapusunk hosszú felépülési idő elé néz. Mivel ketten vannak ebben a pozícióban, gyakorlatilag egy kapussal vágunk neki a szezonnak jelen állás szerint, természetesen dolgozunk a helyzet normalizálásán". – kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt.

Milyen célokkal vágnak neki az idei szezonnak?

Az idei szezonnak új koncepcióval vágunk neki, ebben az évben azt tervezzük, hogy egy játékos hetente csak egy mérkőzést játsszon. A sok küzdelem helyett a képzésre helyezzük a hangsúlyt, több egyéni foglalkozást tervezünk mind a fizikális felkészülés, mind a technikai-taktikai képzés területén. A taktikai képzés is átalakul kissé, mivel mindhárom akadémiai csapat azonos elemeket épít a játékába, így próbáljuk elérni, hogy a korosztály-, illetve edzőváltásnál a lehető legkisebb akadályt kelljen legyőzni a játékosoknak. A fentieken kívül konkrét cél az U15-ben a bajnoki 6-os döntőbe kerülés, és ott lehetőleg éremért küzdeni. Tavaly épphogy lemaradtunk a dobogóról, idén már nem szeretnénk. Az ifjúsági III. osztályban azok a játékosaink fognak játszani, akik az adott héten nem kerültek be a serdülő első osztályú csapatunk mérkőzés keretébe, illetve akik kimaradtak az U15-ös csapatból. Bár korosztályban fiatalok leszünk, de az MKSZ idevonatkozó döntése értelmében nem tudtunk máshol indulni. Ettől függetlenül megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni, mindig a győzelem reményében pályára lépni. – zárta sorait Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Nagy Szofi, a csapat kapitánya bízik abban, hogy a felkészülési időszak munkáját sikerül majd élesben is kamatoztatni: „Fárasztó időszakon vagyunk túl, aminek az eredményét az elkövetkező meccseken remélhetőleg kamatoztatni fogjuk. Csapatkapitányként próbálok segíteni mindenkinek, akin látom, hogy egy kicsit bizonytalan, és megbeszélni minden problémát a csapaton belül, ha adódik.” -mondta Nagy Szofi.

Hajdu Sára újonnan érkezett a csapatba, de hamar sikerült beilleszkednie: „Nagyon izgultam, mivel egy új csapathoz kerültem, de a lányok nagyon barátságosan, kedvesen fogadtak. Örülök, hogy itt lehetek. A felkészülési időszak hosszabb és intenzívebb volt, mint amit eddig megszoktam. Rendszeresen vannak erőnléti edzéseink is, illetve a megfelelő regenerálódásra jobban oda kell figyelni, amihez minden feltételt biztosítanak. Szeretnék minél többet fejlődni mind egyénileg, mind csapatjátékosként. A csapattal pedig jó meccseket játszani.” – nyilatkozta Hajdu Sára.

Felső sor balról jobbra: Hajdu Sára, Flaskár Emma, Csonka-Mácsovits Kata, Somogyi Lilla, Kányai Villő, Tőkés Lilla, Bárdos Réka, Willman Viktória, Horváth Réka

Középső sor balról jobbra: Nagy Szofi, Hangyál Réka, Budai Bettina (gyógytornász), Máriás Fanni (gyógytornász), Kiss Éva (kapusedző), Kerékgyártó Zsolt (vezetőedző), Halász Máté (edző), Ruppert Bálint (erőnléti edző), Borbély Tamara (masszőr), Tőre Eszter, Takács Panna

Alsó sor balról jobbra: Léránt Eszter, Molnár Nóra, Jász Dorina, Lakos Nikoletta, Ackermann Léna, Korsós Alíz, Pőcze-Eisenberger Anna, Bíró Maja, Szalai-Nagy Zita, Horváth Berta, Tagai Virág

A képről hiányzik: Végh Zorka