2022. szeptember 9-én Érden az ifjúsági bajnokságban, míg 11-én hazai pályán az NB II-es pontvadászatban lépett pályára a Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata.  Egy győzelem egy vereség a csapat mérlege.

 

Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna tanítványai szeptember 9-én Érden vendégszerepeltek az ifjúsági bajnokság 2. fordulójában. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, azonban fiataljaink az első félidő derekáig (10-10) tudták tartani a lépést. A félidő vége a hazaiaké volt, akik így négy gólos előnnyel mehettek pihenőre (14-10). A második játékrészben Takács Fanniék megpróbáltak mindent, hogy a hátrányukat lefaragják, és az 56. percben már csak egy gól volt a hazaiak előnye, azonban sajnos a kiélezett végjátékban nem sikerült megfordítani az eredményt, ezért pontok nélkül térhettünk haza (26-24).

„A saját hibáink miatt kerültünk hátrányba már az első félidőben. Sajnos a kimaradt 100%-os helyzetek, valamint hetesek jellemezték a játékunkat. A második félidőben kicsit pontosabban támadtunk, a védekezésünk, illetve a kapusteljesítményünk is feljavult. A végjátékban rossz döntéseket hoztunk, így az Érd hazai pályán megérdemelten tudott győzni. A jövőben javulnunk kell a pontosságban, illetve a koncentrációban.” – mondta Pigniczki Krisztina edző.

Érd – Győri Audi ETO KC (14-10) 26-24

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 4, Lévai Lili 1, Takács Fanni 6, Győri Alexa (k), Nyerges Anna 4, Halász Viktória 1, Pádár Laura 1, Barta Petra 1, Varga Dalma, Soponyai Lili 2, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter 1, Kövér Luca 3

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

Klubunk 1-es növendékei szeptember 11-én hazai pályán fogadták a Szombathely együttesét az NB II-es bajnokság első fordulójában. Bordás Biankáék nagy iramban kezdték el a mérkőzést, aminek köszönhetően gyors gólokat tudtak szerezni. A megszerzett előnyt a félidő végéig őrizni tudták, így 16-11-es állással vonulhattak a csapatok a pihenőre. A folytatásban Nagy Nikolették még nagyobb sebességre kapcsoltak, végül a pontos helyzetkihasználásnak, valamint a remek védekezésnek és kapusteljesítménynek köszönhetően nagyárnyú győzelmet arathattak lányaink, itthon tartva ezzel a két pontot (34-21).

„Az első félidőben még kiegyenlített volt a játék, a második játékrész után aztán lendületes támadásainkkal és határozott védekezésünkkel sikerült fokozatosan növelni az előnyünket.” -értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC U22 – Szombathely KKA U22 (16-11) 34-21

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 5, Havasi Virág 3, Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 7, Tóth Gabriella 3, Pádár Laura 3, Szár Evelin, Borbély Petra 1, Kovács Kata 5, Mészáros Anna 4, Szalai Luca 2, Szajkó Fanni (k) 1, Dobány Kitti (k)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina