A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es csapata 2022. szeptember 9-én Érden vendégszerepelt a serdülő I. osztályban, míg a 3-sok 11-én a Szombathely együttese ellen kezdték meg szereplésüket az ifjúsági III. osztályban.

A Kun Attila által irányított Akadémia 2-es együttes szeptember 9-én idegenben lépett pályára az Érd alakulata ellen a serdülő bajnokságban. A találkozót Császár Dorkáék ellenállhatatlanul kezdték, fiataljaink nagy tempót diktálva már az első félidő végére behozhatatlan előnyre tettek szert (8-28). A folytatásban az iramból mit sem visszavéve Granát Dorkáék sorban dolgozták ki a helyzeteiket, amiket értékesíteni is tudtak, így még tovább nőtt az előny a második játékrészben. Szajkó Fanni, valamint Bödő Panna remekeltek a kapuban, végül kiütéses győzelem lett a vége (14-56).

„Nagy várakozással érkeztünk az idegenbeli mérkőzésre, mivel az elmúlt szezonban kétszer is vereséget szenvedtünk az érdi csapattól. Az első negyedórában a védekezésünk megadta az alaphangot a folytatásra. Jól alkalmaztuk azt a rendszert, amelyet már nagyon sokat gyakoroltunk a felkészülésünk során, ezzel szereztünk egy nagy előnyt és így felszabadultabbak lettek a lányok. A mérkőzés egészén szenzációs volt a helyzetkihasználásunk (88%), amely párosult egy nagyon jó kapusteljesítménnyel. Így lett közte 42 gól. Nagy gratuláció a játékosoknak.” -összegzett Kun Attila edző.

Érd-Győri Audi ETO KC (8-28) 14-56

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 4, Balogh Lili 5, Falusi Luca 2, Granát Dorka 6, Bödő Panna (k), Kiss Diána 2, Császár Dorka 7, Molnár Zsófia 4, Horváth Lili 5, Pásztor Emília 2, Németh Petra 5, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 6, Dobák Csenge 1, Takács Maja 5, Czébán Stella 2

Vezetőedző: Kun Attila

Akadémia 3-as fiataljaink hazai pályán kezdték meg a pontvadászatot az ifjúsági III. osztályban, szeptember 11-én az ellenfél a Szombathely gárdája volt. Az első félidőben lányaink Schmél Zoé vezérletével magabiztos előnyt harcoltak ki (20-6), amit a folytatásban még tovább tudtak növelni, begyűjtve ezzel a két pontot (38-13).

„A csapatunk két csoportból tevődött össze. Ezt az éves tervünknek megfelelően alakítottuk, amely azt takarja, hogy egy játékos, csak egy meccset játszik egy héten. Tehát a 2-es csoportból azok játszottak, akik az Érd ellen nem, ők egészültek ki a 3-as csoport 2007-es játékosaival. Nagyon motiváltak és elszántak voltak egész meccsen a lányok. Jó egyéni teljesítményekkel, szervezetten és taktikusan nagy arányú győzelmet arattunk.” – mondta Kun Attila, szakmai igazgató.

Győri Audi ETO KC – Szombathelyi KKA (20-6) 38-13

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Horváth Zelda (k), Molnár Nóra 2, Kovács Fruzsina 4, Léránt Eszter 3, Tallós Csillag 3, Szár Evelin 1, Tagai Virág 2, Végh Zorka 1, Schmél Zoé 13, Szalai Luca 3, Horváth Réka, Vajda Luca 4, Hangyál Réka 2, Takács Diána

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt