A felvidéki Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjait láttuk vendégül a szerdai Siófok KC elleni bajnoki mérkőzésen. A gyermekek hangos és önfeledt szurkolással biztatták csapatunkat hatvan percen keresztül. 

Talán többeknek is feltűnhet, hogy az Audi Aréna Győr egyik szektorát a Győri Audi ETO KC – Siófok mérkőzésen lelkes fiatal gyermekek töltötték fel. A Győri Audi ETO KC vezetősége egy jószándékú kérésnek tett eleget, és vendégül látott több mint hatvan felvidéki iskolás gyermeket.

A Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 60 éve szolgálja a felvidéki magyar oktatást Gútán és a Csallóközben. Legfontosabb ars poeticája az intézménynek, hogy a minőségi, élményszerű oktatás mellett, hogy erősödjön az oda járó diákokban a magyar nemzeti öntudat.

„A minőségi oktatás azt jelenti, hogy gyermekeink szellemi tudása mellett a sportaktivitásukat is növeljük. Ezért az iskola diákjai számtalan sportversenyen vesznek részt: labdarúgás, kézilabda, kidobó, atlétika, küzdősportok. Gúta városában 1974 óta működik a kézilabda-szakosztály, amely nyert Csehszlovák országos bajnokságot junior szinten csapatban, szlovák országos bajnokságot utánpótlás szinteken. Rendkívül szorosan együtt működik a helyi kézilabda klubbal.” – kezdte Samu István a kirándulás szervezője. - Az iskola rendszeresen igyekszik részt venni diákjaival különböző határokon átnyúló magyar kapcsolatokat erősítő kulturális és sportrendezvényeken. Így történt ez szerdán is a Győri Audi ETO KC vendéglátásának köszönhetően. Számunkra a mérkőzés nem csak egy színvonalas profi kézilabda meccs volt, hanem a nemzeti összetartozás erősítése is, amely reméljük hosszútávon megjelenik a gyermekeink identitásában. Köszönjük, hogy ebben partner volt a Győri Audi ETO KC!” – zárta gondolatait a tanár.

„Megható volt látni a boldogan szurkoló gyermekek arcait. Amikor érkezett a megkeresés, egyből igen mondtunk. Azt gondolom, hogy ha a határon túli gyermekek fejlődéséhez, és a magyar identitás megtartásához hozzá tudunk járulni, akkor mint az anyaország legsikeresebb kézilabda klubja kötelességünk megtenni. Örülök, hogy egy maradandó élményt tudtunk nyújtani a gyermekeknek” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.