A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata 2022. szeptember 15-én hazai pályán fogadta a Siófok együttesét az ifjúsági bajnokságban, míg 18-án a SZESE Győr otthonában folytatta az NB II küzdelmeit.

 

Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna tanítványai szeptember 15-én a Magvassy Mihály Sportcsarnokban fogadták a Siófok csapatát az U19-es pontvadászatban. Az első félidő kiélezett csatát hozott, egészen a 25. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (13-13), végül egy jobb félidei végjátéknak köszönhetően Farkas Eszterék háromgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe (18-15). A második játérészben fiataljaink egy 8-1-es sorozatot követően már 10 gólra növelték az előnyüket (26-16), amit a párharc végéig még tovább tudtak növelni, így megérdemelten tartották itthon a két pontot.

„Már az első félidőben jelentős előnyt szerezhettünk volna, ha pontosabban fejezzük be a támadásainkat, és így hamarabb meg tudtuk volna mutatni az erőnket. A védekezésünk jól működött, sokszor volt határozott és kemény. A második játékrészt fegyelmezetten kezdtük, pontosabbak voltak a befejezések, ez volt a döntő pillanat, ami magabiztos győzelemre vezetett. A lányok motivációja egészen kiváló volt, ami remélem nem egyszeri alkalom volt.” -értékelt Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Siófok KC (18-15) 38-25

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett, Lévai Lili 1, Takács Fanni 7, Győri Alexa (k), Havasi Virág 3, Bordás Bianka 2, Nyerges Anna 3, Tóth Gabriella 2, Halász Viktória, Kovács Kata 4, Barta Petra, Mészáros Anna, Soponyai Lili 6, Dobány Kitti (k) 1, Farkas Eszter 6, Kövér Luca 3

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 1-es lányaink szeptember 18-án egy városi rangadó keretében a SZESE Győr otthonában folytathatták az NB II küzdelmeit. Az első negyedórában még egyik alakulat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, azonban egy időkérést követően Pádár Lauráék fegyelmezettebben és pontosabban kezdtek el kézilabdázni, aminek köszönhetően 4 gólos előnnyel mehettek a pihenőre (13-17). A folytatásban Nagy Nikolették gyors támadásokat tudtak vezetni, amelyek rendre eredményesek is voltak, e mellé remek kapusteljesítmény is társult, így a különbség folyamatosan nőtt a két együttes között. A legvégén Hajdó Jázmin hétméteres találatával beállította a 25-38-as végeredményt, ezzel újabb megérdemelt győzelmet ünnepelhetett a csapat. 

„Sok hibával kezdtük a mérkőzést, majd kis változtatásokkal megtaláltuk a saját játékunkat. Folyamatos cserékkel, jó tempóban tudtunk kézilabdázni, aminek köszönhetően folyamatosan tudtuk növelni a különbséget, ami végül magabiztos győzelmet eredményezett.” – összegzett Bordásné Horváth Marianna edző. 

SZESE Győr – Győri Audi ETO KC (13-17) 25-38

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 7, Lévai Lili 1, Takács Fanni 3, Granát Dorka 2, Hajdó Jázmin 1, Tóth Gabriella 1, Halász Viktória 2, Pádár Laura 4, Kovács Kata 4, Barta Petra 2, Mészáros Anna 2, Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 3, Vajda Luca 4, Németh Henriett (k), Kövér Luca 2

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina