Az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 3. mérkőzésén a Győri Audi ETO KC a francia Metz együttesét fogadja az Audi Aréna Győrben. A találkozó 2022. szeptember 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik és a Sport1 televízió élőben közvetítiFelhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az idei szezontól az Audi Aréna Győr kapui a mérkőzések előtt egy órával nyílnak, azaz szombaton 17 órától kezdődik a beengedés az Arénába. 

Ambros Martín tanítványai az első fordulóban az Esbjerg ellen idegenben 31 – 29-re, míg hazai pályán a Kastamonu ellen 44 – 25-re nyertek. 

Szombati ellenfelünk, az Emmanuel Mayonnade által irányított francia alakulat az első fordulóban 31 – 22-re magabiztosan győzött hazai pályán a Storhamar ellen, míg múlt héten szinte végig vezetett Bukarestben a Rapid ellen, ám a jól hajrázó románok ellen végül 32 – 32-es döntetlent értek el. 

A tavalyi BL FINAL4-ba került csapat a 2021/2022-es szezonhoz képest jelentősen átalakult, hiszen távozott Méline Nocandy, Orlane Kanor, Ivana Kapitanovic, Adriana Cardoso de Castro, Astride N’gouan és Grace Zaadi. Érkezett a pótlásukra Kristina Jorgensen, Camille Depuiset, Julie Le Blevec, Amdela Zagar és Valeriia Maslova.

A Győri Audi ETO KC eddig 9 tétmérkőzésen találkozott a francia sárga-kék együttessel, és 8 győzelem mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget csapatunk.

A hétvégi Bajnokok Ligája meccs előtt Estelle Nze Minkot kérdeztük.

“Nehéz mérkőzésre számítok szombaton, mivel a Metz mindig nagyon kellemetlen ellenfél. Több játékos elhagyta őket nyáron, ennek ellenére az új érkezőkkel is hasonló játékot játszanak, mint amit az elmúlt években megszoktunk tőlük, sőt az újakkal talán még veszélyesebbek a távoli területekről. Gyorsan játszanak, védekezésben nagy nyomást helyeznek a támadókra, ami hasonló a mi elképzelésünkhöz, ezért a szurkolók számára biztos nagyon élvezetes mérkőzés lesz. Számunkra a kulcs, hogy labdaszerzések után gyorsan tudjunk játszani, és eredményesek lenni.” - nyilatkozta Ambros Martín.

 

A találkozót az Eskil Braseth és Leif Andre Sundet norvég játékvezető páros vezeti, és a Sport1 élőben közvetíti. 

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az idei szezontól az Audi Aréna Győr kapui a mérkőzések előtt egy órával nyílnak, azaz szombaton 17 órától kezdődik a beengedés az Arénába. 

Jegyek továbbra is kaphatóak a Győri Audi ETO KC hazai mérkőzéseire elővételben a győri Látogatóközpontban (Győr, Baross Gábor út 21, 9021) vagy online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzések kezdete előtt 1 órával indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában, a főbejáratnál.