Az utóbbi években visszatérő gond volt Győrött a férfi kézilabda helyzete. Az egyesület fennmaradása forgott kockán az elmúlt időszakban, sokan féltették a csapatot a megszûnéstől. Különösen az után, hogy a női kosárlabda januárban átköltözött a Magvassy-csarnokba. A kosarasok elnöke, Szijjártó Péter akkor a támadások kereszttüzébe került, ám – ilyen az élet – éppen ő lesz az, aki mentőövet dob a város egyetlen nemzetközi kupát nyert egyesülete felé.

„Úgy érzem, Győr nem engedheti meg magának, hogy megszûnjön a városban a férfi kézilabda. Egyrészt a hagyományok, a hazai és nemzetközi porondon elért sikerei, másrészt az utánpótlásban rejlő értékek miatt, harmadrészt pedig azért, mert a közelmúlt bebizonyította, igenis van igény a városban a férficsapatra is. Emellett az is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy néhány embernek nem lett volna tragédia, ha ennek ellenére megszûnik a szakosztály, míg mások saját céljaikra használták fel a kézilabdacsapatot. Ezt a haláltusát pedig sokan egy másik sportág megjelenésére fogták" – kezdte Szijjártó Péter, aki hozzátette, annak idején a Soproni Postás megmentésekor is sokan megmosolyogták, s most is nevetnek rajta, de ezekkel a hangokkal nem foglalkozik.

„Ha sikerült azt elérni, hogy Győr felkerüljön a női kosárlabda térképére, akkor nem hiszem, hogy ne sikerülne a férfi kézilabda térképén fenntartani a várost. Ennek megvalósítására megvannak a tervek. Több üzleti körrel is tárgyalásban állok, sőt, a szakmán belül is sokat beszélgettem. Sinka László, a hazai szövetség főtitkára is biztosított arról, hogy amiben tudnak, segítenek" – folytatta a sportvezető, aki elfogadta a hétfőn lemondott elnökség felkérését, s a március 1-jei tisztújító közgyûlésen várhatóan ő lesz a kézilabdaklub elnöke.

Adódik a kérdés, mennyiben ütközik egymással a két klubnál betöltött funkció, de Szijjártó Péternek erre is megvannak az elképzelései.
„Arról korai még beszélni, hogy konkrétan milyen gazdasági, szakmai és szervezeti formában tud a leghatékonyabban mûködni a két szakosztály. Ami a szponzorokat illeti, nyilván lesznek átfedések, de felkeresem azokat a cégeket, akik korábban támogatták a férfi kéziseket, hogy nyugodt, tiszta viszonyok között újra álljanak a csapat mellé" – nyilatkozta az elnök, aki annyit hozzátett: számára a vezetőedző, Tóth László fanatizmusa volt a végső lökés afelé, hogy a kézilabdacsapat mellé álljon: „Nagy tisztelője vagyok Tóth Lászlónak s büszke vagyok arra, hogy annak a klubnak lehetek elnöke, ahol ő a vezetőedző."

Kovacsics Imre, a Győri ETO FKC korábbi elnöke: „Örülök, hogy rendeződik a férfi kézilabdázók sorsa, úgy gondolom, hogy a lehető legjobb megoldás született. Szijjártó Péterrel tavalyelőtt már együtt bábáskodtunk a győri kosárlabdasport feltámasztásán és közös munkánk révén vert újra gyökeret a sportág a megyeszékhelyen. A Rába Quelle szponzorként továbbra is megmarad a férfi kézilabda mellett, mert az együttmûködésünket hosszabb távra tervezzük."