A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata az elmúlt hétvégén kétszer is pályára lépett, amiből egy győzelem és egy vereség született. Az U19 I. osztályban a NEKA együttesét, míg NB II-ben a Sárvár gárdáját fogadta hazai pályán.

 

Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna lányai 2022. október 8-án a NEKA-t fogadták a Magvassy Mihály Sportcsarnokban az Ifjúsági I. osztályban. Az első félidő derekáig még kiegyenlített volt a játék, azonban a félidei hajrában míg nálunk sorozatban kimaradtak a helyzetek, addig a bogláriak rendre eredményesek tudtak lenni, ezért 8 gólos előnnyel mehettek pihenőre (8-16). A második játékrészben Farkas Eszter próbálta a hátára venni a csapatot, és új lendületet adni, azonban ez sem volt elegendő ahhoz, hogy megszorongassuk a vendégeket, akik megérdemelten zsebelhették be a két pontot (20-29). Fiataljaink 5 fordulót követően az 5. helyről várhatják a folytatást.

„Nagyon csalódott vagyok a mutatott játék miatt. Hittem, hogy van esélyünk hazai pályán legyőzni az eddig veretlen NEKA csapatát. Sajnálom, hogy sokan elmaradtak a legjobb formájuktól, így nem lehet "rangadót" nyerni. A győzelemhez mindenki legjobb tudása kell. Folytatjuk tovább, amit elkezdtünk, az elvégzett munkának meg kell térülnie.” – értékelt Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – NEKA (8-16) 20-29

Győri Audi ETO KC: Nagy Nikolett, Lévai Lili 2, Takács Fanni 1, Győri Alexa (k), Havasi Virág, Bordás Bianka 1, Nyerges Anna, Tóth Gabriella, Halász Viktória, Pádár Laura 1, Kovács Kata 1, Soponyai Lili 3, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter 10, Kövér Luca 1

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

A Pigniczki-lányok október 9-én hazai pályán a Sárvár együttese ellen folytathatták az NB II-es pontvadászatot. Barta Petráék lendületes támadójátéka gyors gólokat eredményezett, és a 9. percben már 9 gól volt az előnyünk (11-2). Havasi Virágék lövőkedve a folytatásban sem csökkent, aminek köszönhetően szinte már a félidő végén eldőlt a meccs (21-8). A második játékrészben Nagy Nikolették tovább rohamozták a vasiak kapuját, végül lányaink nagyarányú győzelmet ünnepelhettek (42-21). Klubunk növendékei 4 fordulót követően veretlenül vezetik a tabellát az NB II-ben.

„Gratulálok a csapatnak, hogy fegyelmezetten és végig nagy sebességgel játszottak. Vegyes felállásban sem tört meg a lendületünk, kihoztuk a maximumot a találkozóból.” – fejezte ki elégedettségét Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC U22 – Sárvárfürdő Kinizsi (21-8) 42-21

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 8, Balogh Lili 2, Granát Dorka, Havasi Virág 6, Bordás Bianka 3, Nyerges Anna 1, Tóth Gabriella 5, Pádár Laura 4, Császár Dorka 2, Kovács Kata 2, Barta Petra 5, Mészáros Anna 3, Németh Petra 1, Szajkó Fanni (k), Vajda Luca, Németh Henriett (k)

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina