Az EHF Bajnokok Ligája 5. fordulójában a Győri Audi ETO KC az újonc Storhamar otthonában lép pályára. A találkozó 2022. október 16-án, vasárnap 16 órakor kezdődik és a Sport1 televízió élőben közvetíti. A mérkőzés előtt Linn Blohmmal beszélgettünk. 

Ambros Martín tanítványai eddig négy mérkőzést játszottak a 2022/2023-as szezonban, ahol három győzelem mellett egy vereséget könyvelhetnek el. A legutóbbi összecsapáson 32 – 16-os győzelmet arattunk hazai pályán a Lokomotiva Zagreb ellen, így jelenleg a B csoport 3. helyén áll csapatunk. 

Vasárnapi ellenfelünk, a Storhamar az eddigi a négy mérkőzéséből kettőt megnyert, míg kettőn vereséget szenvedett. Az első fordulóban a Metz otthonában 31 – 22-re maradtak alul, majd a második körben 37 – 13-ra verték a Zágráb együttesét. A harmadik fordulóban 35 – 25-re kaptak ki az Esbjerg otthonában, míg a legutóbbi fordulóban nagy csatában 31 – 29-re verték a Kastamonu együttesét. 

A norvég Storhamar újonc, fennállásuk most során először kerültek be a legrangosabb európai kupasorozatba - mint a norvég bajnokság ezüstérmese-, a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. 

A sárga-kék klubszínekben szereplő norvég klubbot 2021 óta irányítja Kenneth Gabrielsen vezetőedző. A tavalyi szezon csapatából heten távoztak, Emilie Horden, Cassandra Tollbring, Sara Ronningen, Lone Sandrik, Andrea Holmsueen eligazolt, míg Jeanett Kristiansen és Betina Riegelhuth karrierje befejezése mellett döntött. Érkezett a Storhamarhoz Line Ellertsen, Tina Abdulla, Olivia Löfqvist és Anna Klausen Jacobsen.

A találkozó előtt Linn Blohm-ot kértük, hogy mondja el várakozásait. 

A mérkőzést a Georgi Doychinov, Yulian Goretsov játékvezetőpáros vezeti és a Sport1 élőben közvetíti.