Az EHF Bajnokok Ligája 6. fordulójában a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducnost együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első percektől kezdve csapatunk kezében volt az irányítás, és az első félidő 15 – 9-es győri vezetéssel zárult. A második félidőben tovább gálázott együttesünk, és végül nagyarányú, 32-19-es gólos győzelmet arattunk.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó hazai mérkőzésén Ambros Martín a Fodor, Hansen, Oftedal, Blohm, Ryu, Faluvégi hatossal és Solberggel a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés Hansen góljával kezdődött, mely után Blohm vette a montenegróiak kapuját (2 – 0). Kilenc perc elteltével a bomba góloknak és Solberg remek védéseinek köszönhetően 6 – 1-re vezetett csapatunk, ezért a vendégek vezetőedzője időt kért, ám ez sem segített ezúttal a Buducnost együttesének, és csak a 15. percben találtak be újra a győri kapuba (8 – 2). A 17. percben már hét gólos volt kedvenceink előnye (9 – 2), és a játékrész utolsó 10 percére kettős emberhátrányban, de 9 – 4-es győri vezetéssel fordult csapatunk. Az utolsó percekre faragott hátrányából a végül hat gólos győri előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok (15 – 9).

A második félidő Blohm góljával indult, majd Hansen, Faluvégi talált be a vendégek kapujába (19 – 10). Ana Gros gyönyörű átlövésével már tíz volt a különbség a két csapat között (21 – 11). A negyvennyolcadik percben már 14 góllal vezettek Ambros Martín tanítványai (28 – 14). Az utolsó percekben tovább nyílt az olló a két együttes között, ám végül kozmetikázott az eredményen a vendégcsapat, és 32 – 19-es győzelmet aratott csapatunk.

A Győri Audi ETO KC legközelebb az Európa-bajnokság után november végén Székesfehérvárra utazik, hazai pályán legközelebb december 3-án, a Rapid Bukarest elleni BL mérkőzésen láthatjuk kedvenceinket.

Ambros Martín: „Soha sem egyszerű a Buducnost ellen játszani, azonban ma nagyon fokuszáltak voltunk, támadásban és védekezésben egyaránt. Kapusaink remek formájukkal járultak hozzá a találkozó sikerességéhez. Jó volt látni a játékosaimat a pályán.”

Silje Solberg: „Azt gondolom, először a szurkolóinknak kell megköszönnöm a támogatást, az Aréna igazi lázban égett ma, ez nagy segítség volt. A védekezésünk magasfokon működött ma, így a kapusoknak is egyszerűbb volt a dolga. Büszke vagyok a lányokra, egy ma igazi csapatmunka volt.”