A Győri Audi ETO KC két korosztályban is megmérettette magát a 2022. október 29-30. között Dunaújvárosban rendezett XVIII. Üstökös Kupán. Klubunk U14-es növendékei a 12 csapatos mezőnyben a negyedik helyen végeztek.

 

2022. október 29-30. között Dunaújvárosban került megrendezésre az Üstökös Kupa, ahol az U14-es korosztályban 12 csapat indult el. Az együtteseket négy csoportba sorolták, a mieink a „D” jelű hármasba kerültek, ahol az ellenfeleink a XVI. Ker KMSE, valamint a Kiss és Társa-Tiszafüredi VSE alakulatai voltak. A hétvégén Ruskó Katalin és Péter Szabó Lívia versenyzett fiataljainkkal, akik az első játéknapon mindkét csoportbéli ellenfelüket magabiztosan győzték le, amivel a legjobb négy közé kvalifikálták magukat.

„14 játékossal utaztunk el Dunaújvárosba, mert a versenykiírás komplett sorcserét követelt, mi ezt minden mérkőzésen be is tartottuk. Az első mérkőzésen kicsit megilletődötten kezdtünk, és ezt az ellenfél ki is használta, és elléptek három góllal. Tíz perc elteltével sikerült rendezni a védekezésünket, a kapusok és a védők összhangba kerültek, aminek köszönhetően megfordítottuk a mérkőzést, így a végén négy gólos győzelmet arattunk.” -kezdte értékelését Ruskó Katalin edző.

XVI. Ker KMSE – Győri ETO KC 12-16

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Takács Csenge (k), Kiss Pandora 1, Mucza Dóra 1, Burányi Szófia, Lendvai Emily 1, Oross Tímea 2, Pintér Nelli 1, Szakács Vivien 5, Baracskai Liza 1, Balog Nikolett, Jancsurák Flóra 3, Porubszki Lara 1, Csonka Norina

Edzők: Ruskó Katalin, Péter Szabó Lívia

„A második mérkőzésen a tiszafüredi csapat ellen léptünk pályára, ők jóval gyengébb színvonalat képviseltek, rengeteg labdát szereztünk, és a gyors ellentámadásokból rendre eredményesek tudtunk lenni. A második győzelem azt is jelentette számunkra, hogy csoportelsők lettünk, és a legjobb négybe kerültünk.” - folytatta Ruskó Katalin.

Győri ETO KC – Kiss és Társa-Tiszafüredi VSE 34-2

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Takács Csenge (k), Kiss Pandora 1, Mucza Dóra, Burányi Szófia 1, Lendvai Emily 3, Oross Tímea 4, Pintér Nelli 9, Szakács Viven 6, Baracskai Liza 1, Balog Nikoletta 1, Jancsurák Flóra 6, Porubszki Lara 1, Csonka Norina 1

Edzők: Ruskó Katalin, Péter Szabó Lívia

 

A második játéknapon a legjobb négy között a döntőbe jutásért a házigazda DKKA csapatát kellett legyőznünk, azonban egy végletekig kiélezett csatában sajnos alulmaradtunk, így a bronzmérkőzés várt a lányainkra.

„A párharc nagyrészében kiegyenlített volt az állás, azonban a végjátékban fontos szituációkban rossz döntéseket hoztunk, és ezt az ellenfél kihasználta, és megnyerte a találkozót. A lányok nagyon szomorúak voltak, de megbeszéltük a mérkőzés tanulságát, és nagy elszántsággal vágtunk neki a bronzmérkőzésnek.” -mondta Ruskó Katalin.

DKKA – Győri ETO KC 13-11

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Takács Csenge (k), Kiss Pandora, Mucza Dóra, Burányi Szófia 1, Lendvai Emily, Oross Tímea 1, Pintér Nelli, Szakács Viven 5, Baracskai Liza 1, Balog Nikoletta, Jancsurák Flóra 1, Porubszki Lara, Csonka Norina 2

Edzők: Ruskó Katalin, Péter Szabó Lívia

A bronzmérkőzésen a szegedi PC Trade SZNKE együttese ellen léptünk pályára, a találkozón végig az alföldi ellenfelünk dominált, fiataljaink mindent megtettek, hogy megnehezítsék a szegediek dolgát, azonban vereséget szenvedtünk.

„Sajnos az első perctől fogva vezettek, és végig uralták a játékot. A lányok az utolsó pillanatig küzdöttek, és megpróbálták önmaguk legjavát adni, ami jelen pillanatban a negyedik helyre volt elég. A torna elérte a célját, három jó mérkőzést játszottunk, amiből sokat tanultunk, és a megfelelő következtetéseket levontuk.” -zárta sorait Ruskó Katalin.

Győri ETO KC – PC Trade SZNKE 15-20

Győri ETO KC: Reizinger Friderika (k), Takács Csenge (k), Kiss Pandora, Mucza Dóra, Burányi Szófia 3, Lendvai Emily 1, Oross Tímea, Pintér Nelli 4, Szakács Viven 3, Baracskai Liza 2, Balog Nikoletta, Jancsurák Flóra 1, Porubszki Lara 1, Csonka Norina

Edzők: Ruskó Katalin, Péter Szabó Lívia

Torna végeredménye:

  1. Ferencvárosi TC
  2. DKKA
  3. PC Trade SZNKE
  4. Győri ETO KC