Magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata az U19 III. osztályban, ellenfelünk a Büki TK volt az elmúlt hétvégén.

 

A főként Akadémia 2-es játékosokkal felálló csapatunk a Bük együttesét fogadta 2022. november 6-án a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott, és inkább a támadójáték dominált mindkét csapatnál a védekezéssel szemben (20-20). A második játékrészben azonban jobban összeállt a védekezésünk, ami mellett a támadójátékunk továbbra is hatékonyan működött, végül ez volt a kulcsa annak, hogy magabiztos győzelmet ünnepelhettünk a vasi csapat ellen (39-33).

A mérkőzést az Akadémia 2-es csapatunk játszotta le, ennek az volt az oka, hogy már két és fél hete nem játszottunk tétmérkőzést, ezért mindenképpen szükségét láttam annak, hogy élesben gyakoroljunk. A büki ifi csapat még veretlen volt a bajnokságban, és a felnőtt csapatból négyen játszottak vissza az ifi csapatba, ők határozták meg a játék képét, nálunk főként azok kaptak lehetőséget, akik kevesebbet játszottak. Az első félidőben kevésbé tudtunk reagálni a testtömegben és korban is fölénk kerekedő együttes játékára, azonban a gólzáporos első félidő után a másodikban változtattunk a védekezésünkön, átváltottunk egy vegyes 5+1-es formára, emellett továbbra is tempós játékot játszottuk. Az utolsó tíz percben kipróbáltunk egy új taktikai variációt, a hét a hat elleni játékot, amelynek hat gólos győzelem lett az eredménye. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.” -értékelt Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Büki TK (20-20) 39-33

Győri Audi ETO: Balogh Lili 1, Falusi Luca 3, Horváth Zelda (k), Bödő Panna (k), Kiss Diána 7, Tallós Csillag 1, Császár Dorka 5, Szár Evelin 1, Molnár Zsófia, Horváth Lili 3, Pásztor Emília 1, Németh Petra 4, Schmél Zoé 9, Szalai Luca, Vajda Luca 1, Dobák Csenge 3

Vezetőedző: Kun Attila