Endrődi Péter a Győri ETO Kft. ügyvezetője és Szabó Tamás nemzetközi igazgató a helyszínen tekintette meg a 2022-es női kézilabda Európa-bajnokság záró hétvégéjét. A klubvezetők a mérkőzések mellett a női klubok érdekvédelmi szervezetének (WFCH) közgyűlésén és az először megrendezett Női Kézilabda Konferencián is részt vettek.

 

A 2022-es észak-macedón – montenegrói - szlovén közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság utolsó napjai alatt nem kizárólag az elődöntő és döntő mérkőzések miatt látogattak ki klubunk vezetői Ljubljanába. A női kézilabda klubok érdekvédelmi szervezetének (WFCH) rendes Közgyűlése mellett az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) első alkalommal rendezte meg a Női Kézilabda Konferenciát, melyre a női klubok képviselőit, valamint a nemzeti szövetségek munkatársait várták a torna záró hétvégéjén.

„A várakozásoknak megfelelően magas színvonalú, izgalmas mérkőzéseket tartogattak az kontinensviadal záró napjai. Szabó Tamás nemzetközi igazgatóval közösen tekintettük meg az elődöntőket, valamint a bronzmérkőzést és a döntőt is. Örültem, hogy a fináléban mindkét nemzetben 2-2- győri sportoló képviselte klubunkat. Egy kiemelkedő színvonalú találkozón végül Norvégia győzött, de Dánia is büszke lehet a csapatára és a tornán nyújtott teljesítményére. A hétvége folyamán több tárgyaláson is részt vettünk, egyeztetéseket folytattunk a klub szakmai stábjának és keretének kialakításáról.” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

„A döntő hétvége mérkőzései mellett két fontos esemény is zajlott a szlovén fővárosban. A női klubok érdekvédelmi szervezetének (WFCH) szokásos közgyűlésén rekord magas létszámú klubképviselő előtt kaptak a résztvevők információkat a női kézilabdázás aktuális helyzetéről. A tanácskozás után az EHF által először életre hívott Női Kézilabda Konferencián hangoztak el előadások több témában, ahol a női sport, és különösen a női kézilabdázás jövőjéről, jól működő gyakorlatairól számoltak be szakemberek a népes számú szakmai közönségnek. A kétnapos rendezvényen összesen több mint 30 előadó osztotta meg tapasztalatait a résztvevőkkel. Klubunk az elsők között regisztrált az eseményre, és a sportági élet nemzetközi képviselőivel hasznos eszmecseréket folytattunk a konferencián a sportág jelenéről és jövőjéről.” – mondta Szabó Tamás nemzetközi igazgató.