A Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata Nemesvámoson folytatta az U15 I. osztály küzdelmeit az elmúlt hétvégén. Klubunk növendékeire két mérkőzés is várt, végül mindkettőn győztesként hagyhatták el a pályát.

 

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté tanítványai 2022. november 20-án először a Szombathely csapata ellen léptek pályára. A párharcot a vas megyei csapat kezdte jobban, és a korán megszerzett vezetést a félidei pihenőig őrizni is tudta (9-13). A második játékrész elején Hajdu Sáráék mindent megtettek, hogy a hátrányukat ledolgozzák, aminek köszönhetően a 44. percben először Takács Maja találatával egalizáltunk (21-21), majd a vezetést is átvettük, amit nem is engedtünk ki a kezünkből a meccs végéig (26-23). Lányaink egy szoros mérkőzésen zsebelhették be a két pontot.

„A Szombathely elleni mérkőzés első félidejében nagyon rosszul játszottunk. Bármihez kezdtünk, csak hibáztunk, így a szombathelyiek megérdemelten vezettek a szünetben. A második félidőre rendeztük a sorokat, így elkezdtünk közelebb zárkózni. Tíz perccel a vége előtt átvettük a vezetést, és már nem is engedtük ki a kezünkből a győzelmet.” -kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri ETO KC – Szombathelyi KKA (9-13) 26-23

Győri ETO KC: Tőkés Lilla, Nagy Szofi 1, Ackermann Léna (k), Molnár Júlia, Pőcze-Eisenberger Anna, Somogyi Lilla 2, Jász Dorina 3, Tagai Virág 2, Horváth Berta 1, Szalai-Nagy Zita 3, Léránt Eszter 1, Hajdu Sára 5, Takács Maja 8, Kányai Villő

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

 

A második találkozón Mosonmagyaróvár alakulata volt az ellenfelünk. A megyei rangadót fiataljaink kezdték jobban, és annak ellenére, hogy a félidő közepéig még kiegyenlített volt a játék, egy 15-1-es félidei hajrát követően Tagai Virágék szinte eldöntötték a mérkőzést (26-9). A folytatásban Léránt Eszterék tovább ostromálták az ellenfelük kapuját, aminek köszönhetően kiütéses győzelmet ünnepelhettek (49-19). A négy pont azt is jelentette, hogy akadémistáink a tabella éléről várhatják a folytatást.

„A Mosonmagyaróvár ellen egy új védekezési taktikát próbáltunk ki, amely jól működött. Nagyon sok labdát szereztünk, így könnyű győzelmet arattunk.” -zárta sorait Kerékgyártó Zsolt.

Győri ETO KC – Mosonmagyaróvári KC (26-9) 49-19

Győri ETO KC: Nagy Szofi 3, Ackermann Léna (k), Molnár Nóra 6, Pőcze-Eisenberger Anna, Somogyi Lilla 3, Bíró Maja, Jász Dorina 2, Tagai Virág 7, Horváth Berta 5, Szalai-Nagy Zita 3, Léránt Eszter 6, Hajdu Sára 4, Takács Maja 7, Kányai Villő 3

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt