A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es és 3-as csapata is pályára lépett az elmúlt héten. Fiataljaink hazai pályán zsebelhették be a két pontot az U17. I., valamint az U19 III. osztályban.

 

Akadémistáink 2022. december 2-án hazai pályán fogadták a SZISE gárdáját az U17 I. osztályban. Kiss Diáék már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első félidőben folyamatosan építkezve növelték az előnyüket a vendégekkel szemben. Végül megnyugtató előnnyel vonulhattunk pihenőre (19-8). A második játékrészben a fővárosi csapat mindent megtett, hogy a hátrányukat ledolgozzák, és az 54. percben „már csak” öt gólra apadt az előnyünk, azonban a véghajrában Szár Evelinék megrázták magukat, és egy 7-1-es rohamot követően magabiztos győzelmet arattak (31-20). Lányaink a tabella 2. helyéről várhatják a folytatást.

„Rangadóra készültünk, mivel a 4. helyezett érkezett hozzánk. Csapatom ennek megfelelően készült a mérkőzésre. Az első félidőben a videó és a megbeszéltek szerint történt, betartottuk a taktikai utasításokat, talán egyetlen hiba volt, ami a 2-es védekezésünkben nyilvánult meg. A félidei nagyarányú vezetésünk, túlzott nyugalmat adott a lányoknak, illetve én sem követtem az eddig bevált cseretaktikánkat és így kezdett zárkózni a SZISE, a végjátékra visszaállt a rend és győztünk sokkal. Gratulálok a csapatnak és a stábnak.” -értékelt Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – SZISE 31-20 (19-8)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 2, Balogh Lili, Granát Dorka 3, Bödő Panna (k), Vári Arina 1, Kiss Diána 9, Császár Dorka 1, Szár Evelin 5, Horváth Lili 1, Pásztor Emília 2, Schmél Zoé 2, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 5, Vajda Luca, Dobák Csenge, Takács Maja

Vezetőedző: Kun Attila

December 3-án az éllovasok csatája várt fiataljainkra a KK Ajka ellen az U19 III. osztályban, ugyanis hazai pályán fogadtuk az addig veretlen Veszprém megyei csapatot. Az első félidőben akadémistáink gyors tempóban kézilabdáztak, aminek köszönhetően megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre (16-8). A folytatásban nem változott a meccs képe, könnyed gólokat tudtunk szerezni, végül kiütéses győzelmet arattunk (41-26), ami azt is jelentette, hogy a tabella éléről várhatjuk a folytatást.

„Az Ifi III. osztályban veretlen és első helyezett csapat érkezett hozzánk. Mindenképpen szerettünk volna helyet cserélni és átvenni a vezető pozíciót az ifi korosztályban is. Testsúlyban, magasságban és életkorban nagyobb játékosok alkották az ellenfelünket, de mi játékban és futógyorsaságban jobbak voltunk, és nagyon simán győztünk.” -nyilatkozta elégedetten Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – KK Ajka 41-26 (16-8)

Győri Audi ETO: Balogh Lili, Horváth Zelda (k), Bödő Panna (k), Vári Arina, Hajdó Jázmin, Kiss Diána, Tallós Csillag, Császár Dorka, Szár Evelin, Horváth Lili, Pásztor Emília, Schmél Zoé, Vajda Luca, Dobák Csenge, Czébán Stella

Vezetőedző: Kun Attila