Az elmúlt hétvégén a Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az U15 I. osztály küzdelmeit.

 

Kerékgyártó Zsolt akadémistái 2022. december 4-én hazai pályán folytatták az U15 I. osztály pontvadászatát. Az első párharcukat az Alba Fehérvár alakulatával vívták. A találkozót fiataljaink kezdték jobban, a 4-1-es rajtot követően Tagai Virágék kiegyensúlyozott teljesítménnyel a félidő végére megnyugtató előnyre tettek szert (7-14). A második játékrészben lányaink még nagyobb iramot diktáltak, és a 35. percben Léránt Eszter találatával már tíz góllal is vezettek, amit a mérkőzés végéig még tovább tudtak növelni, végül kiütéses győzelmet ünnepelhettek (14-32).

„Az első mérkőzésen nagyon simán győztük le az Alba Fehérvár csapatát. A mérkőzés abszolút pozitívuma, hogy néhány játékosunk, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak, nagyon eredményesen játszottak. Bizonyították, hogy rövidesen az élesebb mérkőzéseken is számíthatunk rájuk.” -kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Alba Fehérvár KC – Győri ETO KC 14-32 (7-14)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 3, Flaskár Emma 1, Nagy Szofi 1, Ackermann Léna (k), Molnár Nóra 2, Pőcze-Eisenberger Anna, Bíró Maja, Jász Dorina 5, Tagai Virág 7, Horváth Berta 5, Szalai-Nagy Zita, Léránt Eszter 2, Takács Maja 5, Kányai Villő 1

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

Akadémia 3-as csapatunk a következő mérkőzését a Siófok KC ellen játszotta, ami egy igazi rangadó hangulatát keltette. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen, egy szoros első félidőt követően egy gólos előnyről mehettek akadémistáink pihenőre (14-15). A folytatás parázs csatát hozott, ahol egy időntúli hétméteresből szerzett találat miatt Takács Majáék sajnos lemaradtak a pontszerzésről (31-30). Az ötödik fordulót követően klubunk növendékei a második helyről várhatják a folytatást.

„A második összecsapást a jó erőkből álló Siófok ellen játszottuk. Egy nagyon visszafogott kezdés után az első félidő végére átvettük a vezetést. A második félidőben, bár a játékunk minősége nem javult látványosan, szinte végig vezettünk, de nem tudtunk meggyőző előnyre szert tenni. A siófoki csapat megérezte, hogy ezen a napon akár meglepetést is szerezhet, és mindent meg is tett ennek érdekében. A végjátékban is hibáztunk néhányat, így az utolsó támadás döntetlen állásnál az övék volt. Itt el kell mondanom, hogy véleményem szerint az utolsó akciónál hatalmas játékvezetői hiba történt. Remélem a hölgyek visszanézték a szituációt és rájöttek a tévedésükre. A Siófok ettől függetlenül megérdemelten nyert, nekünk nem lett volna szabad az utolsó pillanatokra hagyni a döntést. Tragédia nem történt, csak most már több pontot nem hullajthatunk el a bajnokságban, ha be akarunk jutni a felsőházi rájátszásba, márpedig ez a minimális célkitűzésünk.” -zárta sorait Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Siófok KC – Győri ETO KC 31-30 (14-15)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla, Flaskár Emma, Nagy Szofi 5, Ackermann Léna (k), Molnár Nóra, Pőcze-Eisenberger Anna, Bíró Maja 1, Jász Dorina 2, Tagai Virág 1, Horváth Berta 4, Szalai-Nagy Zita 1, Léránt Eszter 2, Takács Maja 13, Kányai Villő 1

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt