A Győri Audi ETO KC Akadémiát öten képviselik az ifjúsági nemzeti csapatban. A korosztályos válogatott a héten Győrben edzőtáborozik, majd a hétvégén Lengyelországba utazik az Olimpiai Reménységek Versenyére.

 

Bohus Bea ifjúsági válogatottjában öt akadémistánk képviseli klubunkat, akik 2022. december 12-15. között Győrben edzőtáboroznak, majd a felkészülés részeként Lengyelországba utaznak, ahol 15-18. között az Olimpiai Reménységek Versenyén fognak részt venni. A nemzeti együttesbe Kiss Diána, Rédecsi Polett, Szár Evelin, Vajda Luca, valamint Varga Dalma kapott meghívót. Klubunkat a játékosokon túl Borbély Tamara masszőrként, valamint Ruppert Bálint erőnléti edzőként a szakmai stábban képviseli. A Szczyrkben megrendezésre kerülő ORV-n az ellenfeleink Lengyelország, Szlovákia, valamint Csehország legjobbjai lesznek.

Játékosainkat is megkérdeztük az összetartással kapcsolatban:

„Számomra ez egy pozitív visszajelzés, és nagy megtiszteltetés, hogy újra a címeres mezben játszhatom. Nagy kedvvel utazom az összetartásra, hiszen már tavaly is lehetőségem volt részt venni ezen a lengyelországi tornán, és akkor is jól sikerült, nagyon várom már.” -kezdte Szár Evelin.

„A meghívó nagy motivációt jelent nekem, hogy mindig jobb akarjak lenni, és még több energiát beletegyek, illetve a jövő évre ez egy plusz lendületet is fog adni, hogy minél jobban teljesítsünk. Tapasztalatszerzésnek is egy nagyon jó lehetőség, mivel megismerhetjük más külföldi csapatok kézilabdázási technikáját, elnézhetünk tőlük mozzanatokat, illetve készülhetünk belőlük rengeteget.” – mondta el várakozásait Vajda Luca.

„Természetesen a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, hiszen tavaly már sikerült megnyerünk ezt a tornát. Az idei egy fokkal nehezebb lesz, hiszen ez lesz az első nagyobb szereplésünk az új csapattal és új edzőinkkel, de már nagyon várom. A teljesítményem szempontjából a legjobbamat szeretném nyújtani támadásban és védekezésben is egyaránt, hogy minél hasznosabb tagja legyek a csapatnak.”-összegzett Rédecsi Polett.

„Hatalmas megtiszteltetés az, hogy a tavalyi év után idén is meghívót kaptam a válogatottba. Pozitív élményekkel vágok neki, mivel tavaly megnyertük a tornát, és sikerült bekerülnöm az All Star csapatba is. Ezt az energiát szeretném továbbadni a csapattársaimnak a pályán és azon kívül is. Szeretném segíteni azokat a játékosokat, akik még nem vettek részt világversenyen, és most itt tudnak lenni a csapattal, valamint szeretném a maximumot nyújtani védekezésben és támadásban is. Természetesen az a cél, hogy megnyerjük a tornát.”- nyilatkozta Kiss Diána.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét meghívót kaptam a válogatottba. Tavaly már volt szerencsém részt venni az Olimpiai Reménységek Versenyén, ahol első helyezettek lettünk, és a legjobb játékos címet is megszereztem. Remélem idén is majd ugyanilyen jó játékkal tudom segíteni a csapatot.”-mondta Varga Dalma.

Jó munkát kívánunk a lányoknak, valamint a szakmai stábnak a válogatottban is!