Az elmúlt héten a Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata a Lipót együttesével találkozott az U19 III. osztály tizedik fordulójában. Kerékgyártó Zsolt tanítványai magabiztosan gyűjtötték be a két pontot hazai pályán.

Akadémistáink 2022. december 11-én hazai pályán fogadták a Lipót együttesét az U19 III. osztályban. Ismerve az erőviszonyokat, nem sok meglepetést tartogatott ez a találkozó, lányaink már az első félidőben magabiztos vezetésre tettek szert (22-14). A folytatásban a meccs képe nem változott, Horváth Rékáék könnyed gólokat tudtak szerezni, aminek köszönhetően fiataljaink nagyarányú győzelmet ünnepelhettek (45-28). A tizedik fordulót követően a Kerékgyártó-lányok a tabella első helyéről várhatják a folytatást.

„A mérkőzésen ezúttal az Akadémia 3-as csapata képviselte a győri színeket, és igazolta a döntésünk helyességét, mert az előzetes várakozásnak megfelelően magabiztosan tartotta otthon a pontokat. A mi szempontunkból nagyon fontos volt a játékpercek gyűjtése, mert a következő hétvégén fontos meccset játszunk az U15-ös bajnokságban. Ennek megfelelően mindenkinek hasonló mennyiségű játékidőt tudtunk adni, amit a játékosok meg is háláltak, hiszen végig jó iramban, helyenként kimondottan tetszetős támadásokat vezetve nyerték meg az összecsapást. Védekezésben akadtak ugyan hiányosságaink, de ezek kijavításán folyamatosan dolgozunk.” -értékelt Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Lipót 45-28 (22-14)

Győri Audi ETO KC: Tőkés Lilla 2, Nagy Szofi 5, Ackermann Léna (k), Molnár Júlia 1, Pőcze-Eisenberger Anna, Bíró Maja, Jász Dorina 4, Hajdó Jázmin 2, Tagai Virág 4, Végh Zorka 2, Horváth Berta 7, Horváth Réka 5, Szalai-Nagy Zita 3, Léránt Eszter 4, Hangyál Réka 2, Kányai Villő 4

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt