A Győri Audi ETO KC csapatát üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetőjének, Endrődi Péternek újévi köszöntője.

 

Tisztelt ETO szurkolók!
Tisztelt kézilabdabarátok!

 

Mintha csak tegnap lett volna május vége, amikor Debrecenben együtt ünnepelhettük meg csapatunk bajnoki aranyérmét, mégis már egy új szezon felén is túl vagyunk és köszönthetem Önöket 2023-ban. Azért is van „deja-vu” érzésem, mert az óév búcsúztatását is Debrecenben tartottuk, és dacára több gondunknak, mégis emelt fővel, győztesen hagyhattuk el a pályát, ezzel pedig továbbra is a saját kezünkben tartjuk sorsunkat.

Ha visszanézünk a 2022-es esztendőre megállapíthatjuk, hogy jó irányban indultunk el 2021-hez képest, de azt is biztos, hogy maradéktalanul nem lehettünk elégedettek. Sikerült visszaülni a hazai pontvadászat trónjára, és visszahódítottuk Győrbe a bajnoki címet, azonban a Magyar Kupában nem sikerült megvédeni a címünket és ezüstérmet szereztünk. A Bajnokok Ligájában ezúttal bejutott a csapat a döntőbe, de sajnos nem sikerült megszerezni a klub 6. elsőségét a legrangosabb európai klubsorozatban. Becsülettel dolgozták végig a csapat tagjai az elmúlt szezont és évet, azon leszünk, hogy 2023-ban még szebb, még fényesebb érmekkel örvendeztessünk meg minden szimpatizánsunkat, szurkolónkat.

A klub életében 2022 az átalakulás éve volt. Görbicz Anita ült be az egyesület elnöki székébe, nyáron pedig megalakult az MKSZ szabályai szerint szükséges gazdasági társaság, amely immár az első csapatot üzemelteti. Vanyus Attila örökös tiszteletbeli elnök és jómagam mindent megteszünk Görbicz Anitával közösen, hogy szeretett zöld-fehér csapatunk továbbra is a női klubkézilabdázás legszűkebb elitjének tagja legyen, és azért, hogy továbbra is az ETO legyen városunk és térségünk egyik zászlóshajója, mely messze földön híressé tesz minket, győrieket és győri szurkolókat.

2023 reményeink szerint nyugodt év lesz, de már azt is tudni, hogy változásokat is hoz majd. Kívánom, hogy nyugodt legyen mindannyiunk számára abban az értelemben, hogy a körülöttünk lévő világ nehézségei csituljanak, legyen szó vírusról, gazdasági válságról vagy értelmetlen háborúról. A változás azonban elkerülhetetlen, az élet része. Tudjuk már azt is, hogy nyártól új szakvezető irányításával készülünk majd, de az addig hátralévő időben Ambros Martín vezeti a csapatot, és jelenlegi nehézségeink ellenére én bizakodó vagyok, hiszen tudom, hogy az idő nekünk dolgozik. Line Haugsted már pár nappal ezelőtt pályára lépett, de visszatér a csapatba nemsokára Kari Brattset Dale is. Ahogy haladunk a szezon végjátéka felé, úgy leszünk napról napra erősebbek.

Még minden kitűzött célunkért harcban állunk. Ugyan nem vagyunk könnyű helyzetben a magyar bajnoki címért zajló küzdelemben, de még semmi sincs veszve. Pokolian nehéz feladat vár ránk, de nem lehetetlen annak érdekében, hogy megvédjük bajnoki elsőségünket. A Bajnokok Ligájában továbbra is nyitott minden, a Magyar Kupa küzdelmei pedig még el sem kezdődtek számunkra.

Az új év elején kívánni szokás. Én ezúton is kívánok békés, boldog új évet mindannyiuknak, ETO-győzelmektől hangos 2023-at, de egyben engedjék meg, hogy kérjek is Önöktől. Kérem, hogy jöjjenek el az Audi Aréna Győrbe, vagy akár az idegenbeli mérkőzéseinkre is, és szurkoljanak a lányoknak a sikerek eléréséért. Európa-szerte a csapat eredményei által kivívott tisztelet mellet elismerően szólnak a győri kézilabda szurkolókról is, akik mindenhova elkísérik a csapatot, és mindenhol tisztességgel buzdítják őket. Bízom benne, hogy idén számíthatnak játékosaink az Önök, a 8. játékos támogatására a pályán.

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Sportbaráti üdvözlettel,

Endrődi Péter
ügyvezető
Győri ETO Kft.