Az EHF Bajnokok Ligája 10. fordulójában a Győri Audi ETO a norvég Storhamar együttesét fogadja hazai pályán. A találkozó 2023. január 7-én szombaton 16 órakor kezdődik az Audi Aréna Győrben. Jegyek még kaphatóak a mérkőzésre, az Aréna kapui 15 órakor nyílnak.

A 2023-as év első mérkőzésén Ambros Martín tanítványai a Storhamar ellen folytatják a pontvadászatot a BL-ben hazai pályán. Kedvenceink jelenleg hét győzelemmel és két vereséggel állnak a B csoport harmadik helyén, de rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak le Anne Mette Hansenék a második helyről. Nagyon szoros az élen az állás, a Metz 15 ponttal első, az Esbjerg csapatunkhoz hasonlóan 14 ponttal áll a második helyen, míg negyedik a Rapid, akik szintén 14 pontot gyűjtöttek eddig, csak gólkülönbségük a legrosszabb a három alakulat közül.

A két csapat legutóbb az ötödik fordulóban Norvégiában találkozott egymással, ekkor 35 – 21-es győri győzelem született. Azon a találkozón csapatunkból Ana Gros 6, míg a házigazdától Anniken Obaidli 5 gólig jutott.

Szombati ellenfelünk, eddig két győzelem mellett hét vereséget tudhat magának az idei BL kiírásban, így 4 ponttal a B csoport 6. helyén áll. Az első fordulóban a Metz otthonában 31 – 22-re maradtak alul, majd a második körben 37 – 13-ra verték a Zágráb együttesét hazai pályán. A harmadik fordulóban 35 – 25-re kaptak ki az Esbjergben, míg a negyedikben nagy csatában 31 – 29-re verték a Kastamonu együttesét. Az ötödik körben már említett mérkőzésen csapatunktól szenvedtek 35-21-es vereséget, a hatodik fordulóban idegenben pedig szoros csatában kaptak ki 27 – 25-re a Rapid ellen Bukarestben. Ezután a két Buducnost elleni összecsapás várt Kenneth Gabrielsen lányaira. Először idegenben 24 – 23-ra, majd hazai pályán 25 – 27-re kaptak ki a montenegrói alakulattól. A karácsony előtti utolsó fordulóban 36 – 29-es vereséget szenvedtek hazai környezetben a Rapid csapatától.

Ez lesz az első meccsünk az új évben, ráadásul a Bajnokok Ligájában kell bizonyítanunk egy fiatal és motivált Storhamar ellen, akik a skandináv stílus tipikus képviselői. Jó mérkőzésre számítok, főleg azért, mert volt egy teljes hetünk a felkészülésni erre a mérkőzésre. Végre tudtunk gyakorolni támadásban és védekezésben is, amikre decemberben nem volt időnk, a sok mérkőzés miatt. Most már több játékosunk van, így az edzéseken és a mérkőzéseken is teljesértékű munkát tudtunk végezni, így javulásra számítok a csapatjátékunkban.” – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

A mérkőzés előtt Silje Solberget kérdeztük.

A mérkőzést az osztrák Ana Vranes, Marlis Wenninger játékvezetőpáros vezeti és a Sport1 élőben közvetíti.

Jegyek továbbra is kaphatóak a Győri Audi ETO hazai mérkőzéseire elővételben a Látogatóközpontban (Győr, Baross Gábor út 21, 9021.) vagy online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzések kezdete előtt 1 órával indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában, a főbejáratnál.