A hazai zöld-fehérek idegenben 31-25-ös sikert arattak, így joggal várhattuk, hogy ezúttal sem születik meglepetés. A kezdés előtt azonban kiderült, hogy Radulovics Bojana mellett a Trondheimben kisebb izomszakadást szenvedett Görbicz Anita sem léphet pályára, pedig játéka nagy segítséget jelentett volna Róth Kálmán csapatának.

A két kulcsember hiányában a győriek kapkodva kezdtek, számos helyzetet hibáztak, így hiába egyenlítettek 0-2-ről, a vezetést sokáig nem tudták megszerezni. A vendégek elsősorban a heteseket magabiztosan értékesítő Radicsevics révén tartották a vezetést, egészen 6-6-ig.
Ekkor csak néhány pillanatra került előnybe a Győr, de 7-8 után felpörgött, végre kihasználta lehetőségeit, Hornyák, Bradeanu és Vérten magabiztos volt az ellenfél „portájánál”, s Herr kapus is belelendült. A jó hajrának köszönhetően az ETO 13-9-es előnnyel vonulhatott az öltözőbe, vagyis fél órára került a negyeddöntőtől.

A második félidő elején ismét kapkodás jellemezte a magyar bajnok játékát, Temes „révén” harmadszor is kimaradt egy büntető. A Podgorica fel is zárkózott 15-13-ra, szerencsére ekkor ismét két hazai találat következett. Persze ez még nem nyugtathatta meg a Róth-csapatot, amelyből eddig két kevesebbet játszó fiatal, Bognár és Drávai is feliratkozott a gólszerzők közé.
A folytatásban ismét pontosabb volt a Győr, 19-14-re, 21-15-re és 22-16-ra is vezetett, úgy tûnt, zsebben a győzelem. Sőt, Bradeanu hetesből hét gólosra hizlalta a különbséget, de hamarosan már negyedszer hibázott büntetőt az ETO. A vendégekben eközben csak Radicsevics tartotta a lelket, 24-19-nél már tizenegy találatnál járt…
A találkozó hajrára már izgalommentes volt, a közönség vastapssal jutalmazta a győriek játékát.