Az EHF Bajnokok Ligája 12. fordulójában a Győri Audi ETO a francia Metz otthonába utazik. Lányaink számára eljött a visszavágás lehetősége, hiszen legutóbb Győrben győzni tudott a kék-sárga csapat. Emellett egy győzelemmel átvehetné csapatunk a tabellán az első helyet a franciáktól. A találkozó 2023. január 21-én, szombaton 18 órakor kezdődik és a Sport1 élőben közvetíti. A mérkőzés előtt Schatzl Nadine-t kérdeztük.

Ambros Martín csapata a hétvégi Zágráb elleni 16 – 27-es győzelem után Franciaország felé veszi az irányt. A B csoport egyik, ha nem a legjobban várt találkozóján lép pályára a győri csapat a Metz ellen. Legutóbb 2022. szeptember 24-én találkozott egymással a két alakulat, ekkor csapatunk 24 – 28-as vereséget szenvedett az Audi Aréna Győrben. Azon a találkozón Linn Blohm, Anne Mette Hansen és Estelle Nze Minko is négy gólig jutott, míg az ellenfélből Chloé Valentini 7 találatot szerzett.

A sárga-kék alakulat jelenleg a csoport első helyén áll 19 ponttal, eddig a 11 mérkőzésből 9-et megnyert, egyszer kikapott és egyszer döntetlent játszott. Emmanuel Mayonnade tanítványai az első fordulóban hazai pályán a Storhamar együttesét győzték le könnyedén (31 – 22), majd a Rapid otthonában játszottak izgalmas döntetlent (32 – 32). A harmadik körben a már említett győri találkozó alkalmával szerezte meg ellenünk a két pontot a francia bajnok, majd a Buducnost vendégeként győzött (28 – 36). Az Esbjerg otthonában szenvedték el eddigi egyetlen vereségüket a metziek az ötödik fordulóban (35 – 28), de azóta hibátlanok minden mérkőzésen. A Lokomotivát kiütötték hazai pályán (28 – 13), majd a Kastamonu ellen otthon (35 – 24) és idegenben (23 – 28) is magabiztos győzelmet arattak. Ezt követően Zágrábban nyertek könnyedén (18 – 27). Az Esbjerg ellen revansot vettek és hazai pályán 26 – 24-re nyertek a dánok ellen, legutóbb pedig a Buducnost együttese ellen győztek 29 – 23-ra.

A mérkőzés előtt Schatzl Nadine-t kérdeztük.

A találkozót a szerb Vanja Antic, Jelena Jakovljevic játékvezetőpáros vezeti és a Sport1 élőben közvetíti.