A K&H női kézilabda liga 12. fordulójában az MTK Budapest együttesét fogadta a Győri Audi ETO az Audi Aréna Győrben. Az első percektől kezdve irányították a hazaiak a mérkőzést, az első 30 perc hét gólos győri vezetéssel zárult. A továbbiakban sem volt kérdéses a két pont sorsa, és végül 31-25-ös győzelmet aratott a zöld-fehér csapat.

Több játékosát is nélkülözni kényszerült csapatunk, hiszen Faluvégi Dorottya még a Metz ellen szenvedett térdsérülést, míg Ryu Eun Hee és Anne Mette Hansen sem állhatott ezúttal vezetőedzőnk rendelkezésére.

Ambros Martín a Fodor, Oftedal, Nze Minko, Broch, Gros, Győri-Lukács hatossal és Solberggel a kapuban kezdte meg a mérkőzést. A találkozó első gólját Fodor szerezte, a tizedik percben pedig már hat gólos volt csapatunk előnye (8-2). Silje Solberg jó formát mutatott, de ezúttal nem csak védéseivel, hanem góljaival is kivette részét a meccsből, a hét a hat elleni taktikával megpróbálkozó fővárosiaknak kétszer is egészpályás, üres kapus gólt lőtt. A folytatásban is magabiztosan játszottak kedvenceink, a félidő utolsó 10 percére fordulva továbbra is hat gólos előnyben voltak Oftedalék (12-6). A szünetre végül 17-10-es győri vezetéssel mehettek a csapatok.

A második félidő az MTK találatával kezdődött, melyre Gros válaszolt (18-11). A 40. percben már kilenc találattal vezetett csapatunk (24-15), nem sokkal később Fodor góljával már 10 volt a különbség az együttesek között (26-16). Az utolsó tíz percre fordulva tartotta tíz gólos előnyét csapatunk (29-19). A végére szerepet kaptak a fiatalok is, és faragni tudott a hátrányából a fővárosi együttes. Végül hat gólos győri győzelem született január utolsó hétvégéjén az Audi Aréna Győrben.

Ambros Martín: „Gratulálok az MTK-nak, nem csak a mai, hanem az elmúlt mérkőzéseikért is. Ma is megmutatták, hogy milyen magas szinten tudnak játszani. A szerdai eredményük még inkább felhívta a figyelmünket arra, hogy az MTK komoly játékerőt képvisel. Összességében mi jó mérkőzést játszottunk mindkét félidőben. A második harminc percben sikerült nagyobb előnyt kialakítani, de a vendégek nem adták fel, így tudtak ebből faragni.”

Győri-Lukács Viktória: „Az első félidőben nem hagytuk, hogy az MTK azt játszhassa, amit akar. A második félidőben a sok kiállításnak köszönhetően viszont vesztettünk a koncentrációnkból.  Örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni.”