A K&H női kézilabda liga 13. fordulójában a Győri Audi ETO a Mosonmagyaróvár csapatánál vendégszerepelt. Az első harminc perc alatt hat gólos előnyt dolgozott ki a zöld-fehér együttes, és a folytatásban sem volt kérdés a két pont sorsa. Végül 28-21-es győri győzelem született a megyei összecsapáson.


Ambros Martín vezetőedző védekezésben a Győri-Lukács, Gros, Broch, Haugsted, Oftedal, Fodor hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg a találkozót. Az első gólt a hazaiak szerezték, de Gros révén gyorsan válaszoltunk (1-1). Öt perc elteltével továbbra is döntetlen eredményen állt a két együttes (3-3), de egy 4-0-as sorozatnak köszönhetően a 8. percben 7-3-ra vezetett csapatunk. A kőkemény védekezésnek köszönhetően a félidő utolsó tíz percére 12 – 7-es győri vezetéssel fordultak az együttesek. Az első harminc perc végül 17-11-es győri vezetéssel zárult. 

A második játékrész Oftedal góljával indult, majd a hazaiak találtak be Toft kapujába (18-12). A negyvenedik percben Nze Minko találatával 23-13-ra vezetett csapatunk. Rövidebb kihagyás után Ryu Eun Hee remek védekezéssel és góllal tért vissza. Toft remek védéseinek köszönhetően a mérkőzés utolsó tíz percére 27-16-os vezetéssel fordultunk. A végére közelebb zárkózott a hazai együttes, de így is hét gólos győri győzelem született a találkozón.

Ambros Martín: „Boldog vagyok a mai győzelem miatt. Piros betűsen szerepelt a naptárban, mert tudtuk, hogy itt nem könnyű nyerni. Gratulálok a csapatomnak, fantasztikus munkát végeztek. Sokat gyakoroltuk, hogyan állítsuk meg az Óvár játékát, és ne tudjanak könnyű gólokat lőni. Gyorsan, pontosan tudtunk játszani, és ki tudtuk használni a helyzeteinket.”

Estelle Nze Minko: „Egyetértek Ambrossal, amit mondott, nagyon remek csapatteljesítménnyel sikerült nyernünk. A győzelem nagyon sokat jelent nekünk. Boldog vagyok, hogy ilyen magas szinten tudtunk kézilabdázni egy jó csapat ellen.”