Az EHF Bajnokok Ligája 14. fordulójában a Győri Audi ETO a dán Team Esbjerg együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. A sorsdöntő mérkőzésen az egyenesági továbbjutás volt a tét a csapat számára. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két együttes, a szünetben 12–11-re vezetett a győri csapat. A második játékrész szintén kiélezett képet mutatott, de zseniális végjátékkal győzelmet szerzett az ETO, ami azt jelenti, hogy a csoport második helyén jutott tovább a negyeddöntőbe.

Az Esbjerg elleni csoportmérkőzés gyászszünettel indult, ezzel is kifejezve a szolidaritást a Törökországban és Szíriában történt földrengés áldozatai iránt.

Ambros Martín vezetőedző a Győri-Lukács, Gros, Broch, Oftedal, Nze Minko, Schatzl hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg a mérkőzést. A találkozó első gólját Oftedal szerezte, melyre Jacobsen válaszolt (1-1). Fej-fej mellett estek a gólok, és a 10. percben 4-4 volt állás. Az első félidő utolsó 10 percére 8–7-es győri vezetéssel fordultak a csapatok. A játékrész utolsó perceiben Toft bravúrokkal segítette együttesünket, a szünetre egy gólos győri előnnyel vonulhattak a csapatok.

A második harminc perc vendég találattal indult, melyre két gyors győri válasz érkezett (14–12). Felváltva estek a gólok, és a 42. percben 18–18-as eredmény állt az eredményjelzőn. A 48. percre két góllal ellépett a dán együttes (23–21), de az 53. percben Nze Minko találatával kiegyenlített csapatunk (24–24). Az utolsó percek kiélezett játékot hoztak, és végül 29–28-as győri győzelem született a találkozón, ami azt jelenti, hogy a Győri Audi ETO egyeneságon jutott a legjobb nyolc csapat közé. A mérkőzés legjobbjának Estelle Nze Minko-t választották.

Ambros Martín: „Hihetetlen mérkőzés volt, amit köszönök az ellenfelünknek. Mindkét csapatnak gratulálnom kell, mert nagyot küzdöttek. Nem egyszerű ilyen mérkőzést játszani, ami ennyire sorsdöntő. A kapusoknak nagyon nehéz dolga volt, hiszen mindkét együttes nagyon jó támadó játékot játszott. Nem könnyű az Esbjerg ellen játszani, ezt mutatta mind az idegenbeli, mind pedig a hazai mérkőzés is. A különbséget az jelentette, hogy végig hittünk magunkban, még akkor is amikor az utolsó percekben két gólos hátrányban voltunk. Remekül védekeztünk, amiből gyors gólokat sikerült szereznünk. Jó úton haladunk a céljaink felé.”

Estelle Nze Minko: „Végig küzdöttünk ezen a hihetetlen hőfokú mérkőzésen. Nagyon boldogok vagyunk a győzelemért. Végig koncentrálva játszottunk, ezért még büszkébb vagyok a csapatra.”