Folytatódnak a Győri Audi ETO 2023/24-es keretével kapcsolatos bejelentések. Nyártól jobbszélső érkezik a csapatba a dán Viborgból. A világ- és Európa-bajnok szélső, Emilie Hovden 2+1 éves kontraktust írt alá klubunkkal. 

Fiatal, rutinos jobbszélső csatlakozik nyáron a Győri Audi ETO-hoz. Klubunk megegyezett a Viborg norvég játékosával, Emilie Hovdennel, valamint klubjával, így a szélső nyáron kilép a dán egyesülettel kötött kétéves szerződéséből, hogy csatlakozhasson csapatunkhoz.

„Emilie Hovden teljesítményével már korábban felhívta figyelmünket, nyomon követtük pályafutását. A fiatal balkezes játékos Norvégiával mindent megnyert az elmúlt két évben, és idén a dán bajnokságban is meggyőzően teljesít. Csapata, a Viborg anyagi helyzetének instabilitása miatt lehetőségünk nyílt a megszerzésére már 2023 nyarától. Nagyon örülök, hogy a tárgyalások sikerrel végződtek és Emilie már idén nyáron csatlakozik hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik majd, és eredményes lesz csapatunkkal. Kettő plusz egy éves szerződést írtunk alá” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy Győrbe igazolhatok nyáron. Természetesen nagyon jól ismerem az ETO-t, hiszen a világ legjobb klubjáról van szó. Több válogatottbeli csapattársam is itt szerepel, és nagyon jókat hallottam tőlük is. Nyilván hatalmas bizonyítási vágy van bennem, szeretném a teljesítményemmel majd meghálálni a bizalmat. Örülök, hogy nyártól ETO-játékos lehetek, szeretnék minden fronton kimagaslót nyújtani a csapat tagjaként” – mondta Emilie Hovden.

Emilie Hovden 26 éves norvég jobbszélső. Tagja volt a 2021-ben világbajnokságot, valamint 2022-ben Európa-bajnokságot nyerő norvég női kézilabda válogatottnak. Nevelőegyesülete, a Fana mellett a Molde és a Storhamar csapataiban szerepelt Norvégiában, majd 2022-ben igazolt a dán Viborghoz. A 2019/20-as szezonban a norvég bajnokság legeredményesebb gólszerzője volt, beválasztották a szezon álomcsapatába, valamint ő kapta meg az évad legjobb játékosának járó elismerést is.