A Győri Audi ETO a K&H női kézilabda liga 16. fordulójában a Siófok otthonában lép pályára. A találkozó 2023. február 23-án, csütörtökön 18 órakor kezdődik a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A mérkőzés előtt Yvette Brochot kérdeztük.

A szombati, Érd elleni győzelem után Ambros Martín együttese a Balaton-parton folytatja a pontvadászatot a magyar bajnokságban.

A Siófok együttese a hétvégén az EHF Európa-ligában szerepelt, és rekordszámú (11.112) néző előtt a csoportelsőségért lépett pályára Dortmundban. Igaz, a győzelmet nem sikerült megszereznie a Balaton-parti együttesnek, ugyanakkor második helyen jutott tovább az EHF Európa-ligában. Gratulálunk az SKC csapatának!

Visszakanyarodva a K&H liga küzdelmeihez, a magyar bajnokságban jelenleg, igaz két fordulóval kevesebbet játszva, a hetedik helyen áll Uros Bregar együttese. Az eddigi lejátszott tizenhárom mérkőzésből hatot megnyert, hatot elvesztett és egyszer döntetlent játszott a narancssárga-fekete alakulat.

Az első fordulót vereséggel nyitotta a siófoki együttes a Vác otthonában (Praktiker-Vác – SKC 26-22), majd a második körben hazai pályán a NEKA ellen győztek (SKC-NEKA 28 – 25). A harmadik fordulóban csapatunkkal mérkőztek meg a siófokiak az Audi Aréna Győrben, ahol Anne Mette Hansenék 33-26-os győzelmet arattak. Ezután a Ferencváros ellen szenvedtek vereséget (SKC – FTC 19-29), majd egymás után két győzelmet is elkönyvelhettek Uros Bregar tanítványai a Kisvárda és a DVSC ellen (Kisvárda Master Good SE – SKC 17-26; SKC – DVSC 28-26). A 7. fordulóban meglepetésre egy góllal kaptak ki a DKKA-tól (DKKA – SKC 25-24), viszont a Fehérvár ellen 32-29-re nyertek. Az MTK otthonában 33-32-es vereséget szenvedtek, viszont az MKC ellen egy gólos győzelmet arattak Debreczeni-Klivinyi Kingáék (29-28). Eddigi egyetlen döntetlenjüket a Budaörs ellen érték el a narancssárga-feketék (19-19), az Érd ellen 31-26-os győzelmet szereztek, míg a Békéscsaba ellen meglepetésre vereséget szenvedtek (27-29).

Az SKC házi góllövőlistáját Tamara Mavsor vezeti 101 góllal, őt Debreczeni-Klivinyi Kinga követi 63 találattal, míg a harmadik helyen holtversenyben Andela Janjusevic és Hawa N’Diaye áll (25).

A mérkőzés előtt Yvette Brochot kérdeztük.

A találkozót a Fekete Tamás, Tóth Dávid játékvezetőpáros vezeti.