A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában a Győri Audi ETO a Siófok otthonában vendégszerepelt. Az első félidő felemás játékképet mutatott, de öt gólos győri vezetéssel zárult. A második játékrészben nem tudott közelebb zárkózni a siófoki együttes, és végül 30-26-ra nyert az ETO.

A mérkőzésen a Schatzl, Nze Minko, Haugsted, Broch, Gros, Győri-Lukács hatos, a kapuban Toft kezdett. Az első gól Nze Minko nevéhez fűződött, majd hétméteresből jött a hazai válasz (1-1). Kapusunk védéseinek köszönhetően a 10. percre fordulva 6-2-re vezetett csapatunk, de egy jó hazai periódusnak köszönhetően közelebb zárkózott a siófoki együttes (15. perc 8-6). A félidő hajrájára kiegyenlítettek a fekete mezesek (11-11), és a szünetre gyors győri góloknak köszönhetően 13-18-as eredménnyel vonulhattak a csapatok.

A második játékrész Gros kapufával és Toft védéssel indult, majd a hazaiak egymás után kétszer találtak be a győri kapuba (15-18). A 40. percben továbbra is öt gólos győri vezetést mutatott az eredményjelző (22-17). A mérkőzés utolsó tíz percére nyolc gólos előnnyel fordultak Grosék (28-20). A félidő végül 30-26-os eredménnyel zárult.

Ambros Martín: „Azt gondolom, igazi hullámvasút volt ez a találkozó. A siófoki együttes nagy önbizalommal játszott ma az Európa-liga találkozó után. Voltak szebb és kevésbé jó részei a mérkőzésnek, de összességében elégedett vagyok. Örülök a győzelemnek.”

Ana Gros: „Gratulálok a Siófoknak, nem játszottunk egy könnyű találkozót. Voltunk fent és lent is a mérkőzésen. Szükségünk van az ilyen találkozókra. Koncentráltunk a védekezésre, és boldog vagyok a győzelem miatt”