2023. február utolsó és március első napjaiban a válogatottaké a főszerep. A Győri Audi ETO csapatát kilenc játékos a felnőtt, egy játékos a junior nemzeti együttesben, míg három szakember a magyar, egy pedig a francia válogatottban képviseli.

A tavasz első napjaiban szinte kiürült az Audi Aréna Győr felnőtt csapatának öltözője, hiszen sok játékosunk kapott nemzeti meghívót válogatott összetartásra. Összesen hat ország csapatában képviseltetik magukat sportolóink és szakembereink.

A magyar kézilabda válogatott összetartására Győri-Lukács Viktóriát és Schatzl Nadine-t hívták be, míg a szakmai stábban továbbra is három szakemberünk, Pigniczki Krisztina edzőként, Holanek Zoltán erőnlétiedzőként és Csernák Edina masszőrként segíti Golovin Vlagyimir munkáját. A piros-fehér-zöld együttes Németország és Lengyelország ellen játszik felkészülési mérkőzést pénteken és szombaton. A találkozókat az MKSZ Youtube csatornáján lehet élőben követni.

Az összetartásról Győri-Lukács Viktóriát kérdeztük: „Mint ahogy mindig, most is nagyon jó hangulatban telnek a napjaink, bár erre sosem volt panasz. Az Európa bajnokság után most találkoztunk először, így fontos, hogy az ott elkövetett hibáinkat kijavítsuk, így a felkészülésünkben hangsúly van a taktikán és a videón is. Két meccset játszunk a felkészülés ezen szakasza alatt. Elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, de természetesen kellő fókuszt fektetünk a két mérkőzésre is. A német csapattal nem is olyan rég találkoztunk Tatabányán, akkor ott sajnos semmi nem jött össze a csapatnak, sok ziccert hibáztunk, bízom benne, hogy ez most másképp lesz. A lengyel válogatottat nem annyira ismerjük, de rájuk is készülünk. Úgy gondolom, ha jó formában vagyunk, akkor mindkét mérkőzésen tudunk nyerni” – mondta el várakozásait válogatott játékosunk.

Magyar válogatott tekintetében felnőtt keretünkből Farkas Júlia a junior válogatottal vesz részt összetartáson Siófokon, aki korábbi nyilatkozatában elmondta, mindig felemelő érzés részt venni a nemzeti együttessel.

Anne Mette Hansennel, Line Haugsteddel és Sandra Tofttal felálló dán nemzeti együttes az úgynevezett Golden Leauge-en szerepel Hollandiában, ahol a házigazdák mellett Csehországgal és Stine Oftedallal a soraiban szereplő Norvégiával mérkőzik meg. Az Eb címvédő norvégok és a dánok a tegnapi napon találkoztak egymással, ahol óriási küzdelemben 28-27-re a dánok nyertek.

A svéd együttesben Linn Blohm is behívót kapott, ők Franciaországgal játszanak barátságos mérkőzést pénteken és szombaton. A francia együttesben szerepel Estelle Nze Minko, míg a szakmai stábban Amandine Leynaud.

Az Ana Grossal felálló szlovén nemzeti együttes szintén két barátságos mérkőzést játszik Szlovákia ellen.

Minden játékosunknak sok szerencsét kívánunk hazájuk válogatottjában, és várjuk őket vissza Győrbe.