A Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntő küzdelmei szombaton kezdődnek meg a Győri Audi ETO számára. Az elődöntőben a DVSC Schaeffler lesz Ambros Martínék ellenfele. A találkozó 2023. április 22-én, szombaton 15 órakor kezdődik a tatabányai Multifunkcionális Csarnokban. Jegyek még kaphatóak, valamint a mérkőzést az M4 Sport+ élőben közvetíti.

A Győri Audi ETO 15x-ös Magyar Kupa győztesként várja a hétvégi összecsapásokat. Csapatunknak a tavalyi esztendőben nem sikerült megvédenie címét, így még motiváltabban vágnak neki a lányok a két napos megmérettetésnek. Anne Mette Hansen és társai az ötödik fordulóban kapcsolódtak be a kupa küzdelmeibe. Márciusban az NBI/B-ben szereplő Szombathely együtteséhez utaztak, és végül 39-15-ös győzelmükkel jutottak be a négyes döntőbe kedvenceink. Azt már korábban tudni lehetett, hogy az eseményt Tatabányán rendezik, majd április elején a sorsolást követően az is kiderült, hogy a győriek a Debrecennel találkoznak az elődöntő első találkozóján.

Nézzük meg, hogy szombati ellenfelünknek hogyan vezetett az útja Tatabányára.

A DVSC Schaeffler együttese a IV. fordulóban csatlakozott a Magyar Kupa küzdelmekhez, ekkor a DKKA együttese ellen nyertek 38-23-ra. A négyesdöntőbe jutásért a Siófok csapatát látták vendégül Vámos Petráék az V. fordulóban. Ezen a találkozón 28-25-ös győzelmet szerzett és 7. alkalommal jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Loki.

Az ETO és a Debrecen eddig kétszer találkozott a Magyar Kupa elődöntőjében egymással -először 2007-ben, majd 2017-ben –, mindkét alkalommal csapatunk jutott a döntőbe.

Idén a bajnokságban már kétszer találkoztak a felek egymással, októberben Győrben 25-22-re, míg decemberben 31-30-ra győztek kedvenceink a Hódosban.

Az elődöntő előtt Stine Oftedalt kérdeztük.

A mérkőzést az Andorka Miklós, Hucker Róbert játékvezető páros vezeti.

A NÉGYES DÖNTŐ PROGRAMJA

Április 22., szombat, elődöntők
15:00: Győri Audi ETO KC–DVSC SCHAEFFLER
17:30: MTK-Budapest–FTC-Rail Cargo Hungária

Április 23., vasárnap
13:45 Bronzmérkőzés
16:30 Döntő