2023. május 27-én, szombaton lezárul a 2022/2023-as magyar női kézilabda idény a Győri Audi ETO számára. A K&H női kézilabda liga utolsó, 26. fordulójában a Motherson-Mosonmagyaróvár együttese érkezik az Audi Aréna Győrbe. A találkozó 16:30-kor kezdődik, melyet az M4 Sport tévécsatorna élőben közvetít. A mérkőzés után kerül sor a magyar bajnoki aranyérmek átadására. Jegyek még kaphatóak az összecsapásra.

Az idei szezonban utoljára nyílnak ki az Audi Aréna Győr kapui magyar női kézilabda bajnoki mérkőzésre, hiszem szombaton lezárul a 2022/2023-as idény. Ambros Martín és csapata ebben az összeállításban utoljára lép pályára otthonában. A vendég a megyebeli ellenfél, a Motherson-Mosonmagyaróvár együttese lesz.

A Győri Audi ETO legutóbb a 13. fordulóban találkozott az MKC alakulatával, ekkor 11-17-es félidőt követően végül 21-28-ra győztek Anne Mette Hansenék az UFM Arénában. Azon a találkozón az óvári csapatból Tóth Eszter (4), míg együttesünkből Ana Gros (5) jutott a legtöbb találatig.

Gyurka János tanítványai sikeres szezont tudhatnak maguk mögött, hiszen még mindig versenyben vannak a harmadik helyért. Egy fordulóval a vége előtt mindössze 1 pont lemaradással állnak a Debrecen együttese mögött. Az elmúlt 25 fordulóból 17 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség áll a csapat neve mellett.

Az MKC házi góllövő listáját a győri nevelésű Tóth Eszter vezeti 115 góllal, őt Pásztor Noémi (102) és Stranigg Zsófia (95) követi.

A találkozó előtt Yvette Broch-t kérdeztük.

A mérkőzést a Sándor László, Szikszay Csaba játékvezetőpáros vezeti és az M4 Sport élőben közvetíti.

A találkozó lefújása után kerül sor a magyar bajnoki érmek átadására.

Jegyek továbbra is kaphatóak a Győri Audi ETO hazai mérkőzéseire elővételben a Látogatóközpontban (9021 Győr, Baross Gábor út 21.) vagy online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzés kezdete előtt 1 órával, azaz 15:30-kor indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában a főbejáratnál.