A nagy meccs közeledtével egyre fokozódik a hangulat a magyar bajnok háza táján, amit a nagyobb érdeklődés is mutat, ugyanis a keddihez képest szombaton este mintegy húsz százalékkal többen foglaltak helyet a Március 15. utcai sportcsarnok nézőterén. Közöttük voltak az MKB sérült játékosai is.- Csütörtökön délelőtt mûtöttek, és másnap délben már hazamehettem - újságolta a járomcsonttörést szenvedett Zarko Sesum, aki sísapka mögé rejtette az operáció helyét. - Csütörtökön kell visszamennem varratszedésre, és az orvosok szerint a mûtétet követő négy hét után léphetek újra pályára mérkőzésen. Előreláthatóan Iváncsik Gergő felépülésére is sokat kell várni. A válogatott balszélső szeretne ugyan pályára lépni a német bajnokcsapat ellen, ám orvosi vélemény szerint a vállában történt részleges izomszakadásból ennyi idő alatt nem lehet tökéletesen felépülni. Ivan Lapcevic viszont már társaival melegített, de biztos, ami biztos alapon a játékát nem kockáztatták meg az edzők, hiszen sokkal nagyobb szükség lesz a szerb kézilabdázóra a Bundesliga éllovasa ellen. Veszprémi gólokkal indult a találkozó, ám a győriek hamar jelezték, hogy nem kívánják eljátszani az áldozati bárány szerepét. Jól tartotta magát az ETO, főképpen azért, mert a hazaiak az utóbbi hetekhez hasonlóan továbbra is sok ziccert hibáztak, Kiril Lazarov egy hétméterest is kihagyott. Az első játékrész közepén azonban beindultak az MKB átlövői, és a macedón bombázó, valamint túloldali társa, Pérez Carlos szinte egymással versenyezve szórták meg a győri kaput. Kapuscserével válaszolt erre Tóth László, a vendégek mestere, és bevált a húzása, ugyanis Hoffmann Ákos hatékonyabbnak bizonyult Majeri Zoltánnál. Így is növelte előnyét az MKB, a túloldalon pedig a veszprémi nevelésû Pálos Gábor vétette észre magát látványos góllal.

Már két számjegyû volt a különbség a szünetben, ám azt követően a kisalföldiek megkezdték a felzárkózást. Közben Marko Vujin - aki ezúttal pontosabban tüzelt - kettős emberhátrányból volt eredményes. Fürge jobbszélsőjük, Miss Zoltán jóvoltából kilencre faragta hátrányát az ETO. Tíz perccel a vége előtt a vendégek edzője beküldte a fiatalokat, akik nem tudták feltartóztatni az MKB-t. Zsinórban nyolc gólt lőttek a hazaiak, közöttük Marian Cozma találata volt a leglátványosabb: a román beálló a kapunak háttal állva svédcsavarral talált a hálóba. Érdekesség, hogy utoljára horvát elődje, Bozidar Jovic szerzett ilyen gólt Veszprémben, ugyancsak a Győr ellen. Az Iváncsik sérülése miatt a mérkőzést támadásban és védekezésben remekül végigjátszó Pásztor István találatával ért véget a mérkőzés, melyen az MKB színvonalában közepes főpróbát tartott a Kiel elleni szombati (16.15, m1) Bajnokok Ligája-negyeddöntőre.

- Számunka most az a legfontosabb, hogy a BL-meccs előtt nem sérült meg senki - mondta az összecsapást követően Zdravko Zovko, a veszprémiek horvát vezetőedzője.

- Amit elterveztem, százszázalékosan végrehajtottuk - értékelt Tóth László, az ETO szakvezetője. - Az 50. percig az eredmény az elképzeléseink szerint alakult, hiszen 10 gólon tartottuk a veszprémieket. Az én hibám az utolsó 10 perc, mert ekkor úgy éreztem, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen az ifistáinknak is játéklehetőséget kell biztosítanom.