Az EHF Bajnokok Ligája FINAL4 bronzmérkőzésén a Győri Audi ETO a dán Team Esbjerg együttesével mérkőzött meg. Az első percektől kezdve irányította a mérkőzést az ETO, és a félidő hét gólos győri vezetéssel zárult. A második játékrészben felzárkózott a dán együttes, de végül 28-27-es győzelemmel a 2022/2023-as Bajnokok Ligája FINAL4 bronzérmese a Győri Audi ETO.

Ambros Martín a bronzmérkőzést védekezésben a Fodor, Nze Minko, Haugsted, Brattset, Gros, Faluvégi hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg. Az első gólt a dán együttes szerezte, melyre Gros válaszolt (1-1). Sandra Toft bravúros védésekkel segítette csapatunkat, így a 12. perben 6-3-as győri vezetést mutatott az eredményjelző. A tizenhetedik percben öt gólos volt Oftedálék előnye, azért a dán vezetőedző időt kért (9-4). Ez sem törte meg a győri lendületet, hiszen nyolc perccel az első félidő vége előtt már hét találat volt a különbség a zöld-fehérek javára (13-6). Az első félidő végül 16-9-es győri vezetéssel zárult.

A második játékrész Gros büntetőjével indult, majd Toft védésével folytatódott (17-9). A 40. percre fordulva faragott hátrányából a dán együttes, de így is 20-14-es volt a győri vezetés. Szűk öt perc alatt kettőre csökkentette a különbséget Jesper Jensen alakulata (45. perc 21-19). A 48. percben kiegyenlített a dán együttes (22-22), és a mérkőzés végjátékára egy gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (23-22). Az utolsó percek izgalmas játékot hoztak, és fej-fej mellett estek a találatok. Végül csapatunk bírta jobban a feszültséget, és egy gólos győzelmet aratott.

Ambros Martín: "Először is szeretnék gratulálni az Esbjergnek! Nagyon sokat jelent nekünk ez a győzelem, főleg a tegnap délután után, hiszen az aranyéremért jöttünk Budapestre. Ma a bronznak tudunk örülni egy nehéz mérkőzést követően. Biztos vagyok benne, hogy összességében a csapat és a szurkolók sem elégedettek a harmadik helyezéssel, de örülök, hogy győzelemmel tudtam befejezni a győri pályafutásom. Követni fogom a klub és a játékosok teljesítményét, és azt kívánom a Győri Audi ETO KC-nak, hogy mindent érjenek el a jövőben, amit csak lehet!"

Linn Blohm: "Mindenki az aranyéremért jön ide, így nehéz volt túllendülnünk a tegnapi vereségen, de a bronzérem megszerzése is motivációt jelentett. Szerettük volna győzelemmel zárni a szezont és boldog vagyok, hogy ez sikerült. Az első félidőben remekül játszottunk, nagy előnyre tudtunk szert tenni, ezzel ellentétben a második játékrészben voltak problémáink. Összességében azonban büszke vagyok a csapatra, hogy éremmel a nyakunkban térhetünk haza!"