Az EHF Bajnokok Ligája FINAL4-ral egy időben Szigetszentmiklóson rendezték meg az U17 I. osztály országos négyes döntőjét, ahova Akadémia 2-es csapatunk is bejutott. Akadémistáink az elődöntőben a DVSC SCHAEFFLER együttese ellen sajnos vereséget szenvedtek, azonban másnap a Ferencvárosi TC legyőzésével megszerezték a bronzérmet.

Kun Attila és Petróczi Viktória tanítványai 2023. június 2-3. között Szigetszentmiklóson léptek pályára az U17 I. osztály országos négyes döntőjében. A Győri Audi ETO KC mellett a NEKA, a DVSC SCHAEFFLER, valamint a Ferencvárosi TC csapata jutott be. Az elődöntőket június 2-án rendezték, ahol akadémistáink a DVSC alakulatával mérkőztek meg. A találkozó első félidejében kiegyenlített küzdelem folyt a játéktéren, azonban Granát Dorkáék mehettek kétgólos előnyről pihenőre (18-16). A második játékrészben a debreceniek mindent megtettek, hogy ledolgozzák a hátrányukat, a 35. percben egalizáltak, majd a vezetést is átvették (19-20). A folytatásban nem változott a meccs képe, felváltva születtek a gólok, azonban ellenfelünk már nem adta ki a vezetést a kezéből, így Varga Dalmáék vereséget szenvedtek az elődöntőben (29-34).

„Az év elején kitűzött célunk a legjobb négy közé jutás volt, és ennek megfelelően küzdöttünk egész évben, és építettük a játékunkat. A döntőbe a négy akadémiai csapat jutott be. Az alapszakasz második helye azt jelentette számunkra, hogy a másik csoport győztesével játszunk az elődöntőben, azaz a Debrecennel. A lányok nagyon készültek erre a hétvégére, amely véleményem szerint picit görcsössé és idegessé tette őket az első mérkőzésre. Az első félidei 18-16 után, ahogyan rápillantottam a statisztikára már szembetűnő volt, hogy nem játszunk jól. A második félidőben megküzdöttünk azzal, hogy a labda mérhetetlenül waxos lett, valamint az ellenfél nyitott védekezésével, ami azt eredményezte, hogy nagyon sok technikai hibát vétettünk a labdaleütések miatt. Nagyon sok éve dolgozom az utánpótlásban, de olyan még nem fordult velünk elő, hogy egy fontos mérkőzésen egyáltalán ne lőjünk hétméterest, most ez is megtörtént, sajnos minden összejött. Nagyon el voltunk keseredve, de gyorsan számot vetettünk a további lehetőségeinkről, és megpróbáltuk hamar túltenni magunkat az elődöntőn. Egy kis pihenő után már videózással hangolódtunk a következő célunkra, és a Ferencváros elleni bronzmérkőzésre koncentráltunk” – kezdte értékelését Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – DVSC SCHAEFFLER 29-34 (18-16)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 5, Balogh Lili 1, Falusi Luca, Granát Dorka 5, Bödő Panna (k), Kiss Diána 6, Császár Dorka 1, Szár Evelin 3, Horváth Lili, Vári Arina 2, Schmél Zoé, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 3, Szalai Luca 3, Dobák Csenge, Takács Maja

Vezetőedző: Kun Attila

Akadémia 2-es együttesünk június 3-án a Ferencvárosi TC csapata ellen szállt harcba a bronzéremért. A párharcot Szár Evelinék kezdték jobban, akik a saját játékukat játszva már a nyolcadik percre magabiztos vezetésre tettek szert (2-6). A folytatásban a fővárosi csapat próbált közelebb zárkózni, azonban Takács Majáék még nagyobb sebességre kapcsoltak, aminek köszönhetően fiataljaink szinte már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést (10-23). A második játékrészben Bödő Pannáék koncentráltan játszottak, és magabiztosan őrizték a vezetést. Igaz ellenfelünk próbálta a különbséget csökkenteni, de így is kiütéses győzelmet arattak akadémistáink (30-40). Klubunk növendékei ezzel megszerezték a harmadik helyet az U17 I. osztályban.

„A Ferencváros ellen sikerült a lányokat újra motiválttá tenni, nagyon jól dolgoztak a stábtagok a regeneráción, és másnap egy teljesen más arcát láthattuk a csapatunknak. Nagyon felszabadultan, óriási lelkesedéssel, kreatív, ötletes játékkal már az első félidőben 23-10-re vezettünk. Így sikerült mindenkinek játéklehetőséget adnom a tornán, és megtapasztalhatták a fiatalabbak is a Final4 légkörét. A lefújást követően óriási ünneplés vette kezdetét. Összeségében egy félidő hiányzott ahhoz, hogy a legnagyobb célért küzdhessünk, de egyáltalán nem vagyok elégedetlen. Nagyon sokat fejlődtek a lányok fizikálisan, játékban, valamint mentálisan is, ami nagyon fontos a következő célokat tekintve.
Nagyon köszönöm minden munkatársamnak és stábtagomnak az éves munkáját. Nélkülük a sikereinket nem tudtuk volna elérni” 
– fejezte ki elégedettségét Kun Attila.

Ferencvárosi TC – Győri Audi ETO KC 30-40 (10-23)

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 6, Balogh Lili 1, Falusi Luca, Granát Dorka 2, Bödő Panna (k), Kiss Diána 1, Szár Evelin 6, Horváth Lili 2, Pásztor Emília 1, Vári Arina 6, Schmél Zoé 1, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 5, Szalai Luca 1, Dobák Csenge, Takács Maja 8

Vezetőedző: Kun Attila

Balról jobbra: Szomolányi Máté (masszőr), Petróczi Viktória (másodedző/kapusedző), Csendes Dávid (erőnléti edző), Kun Attila (vezetőedző)