A Győri Audi ETO elkezdte a 2024/2025-ös szezon csapatának összeállítását. A több mint egy év múlva rajtoló évad első igazolását azonban máris be lehet jelenteni, hiszen világklasszis balátlövő érkezik Győrbe jövő nyáron.

Még éppen csak véget értek a 2022/23-as szezon küzdelmei klubunk vezetése azonban nem a pihenésre koncentrál. Az Ulrik Kirkely vezetőedzővé történt kinevezése óta eltelt időszakban ugyanis folyamatos tárgyalások zajlottak több fronton is a 2024/25-ös szezon csapatát illetően. Az már korábban eldőlt, hogy a következő, a 2023/24-es évadra teljes már a keret, azonban leendő vezetőedzőnkkel közösen idejekorán megkezdődtek a tárgyalások a jövő csapatának kialakításáról. Ezen munka első lépéseként már egy új érkezőről be is számolhatunk 2024 nyarától.

„Nagyon mozgalmas időszak van mögöttünk, hiszen a szezon hajrájával párhuzamosan már zajlottak tárgyalásaink a jövő csapatának kialakításáról. Több tárgyalás jelenleg is folyamatban van, de örömmel jelentem be, hogy biztossá vált az, hogy Kristine Breistöl 2024 nyarától csatlakozik hozzánk. Hatalmas tapasztalattal bíró világklasszisról van szó, aki jövő nyáron zöld-fehérbe öltözik. Nem kellett egymásnak bemutatkoznunk, hiszen testközelből tapasztalhattuk meg játékát az Esbjerg elleni meccseinken. Örömmel írtuk alá a szerződést, 2 éves kontraktus köti majd őt Győrbe” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Nagy örömmel csatlakozom Győrbe jövő nyártól. Az ETO ellen rengetegszer játszottam pályafutásom során, és többnyire ők örülhettek ezeken a meccseken. Örülök, hogy jövő nyártól zöld-fehérben játszhatok majd és 2024-től majd közösen küzdhetünk meg a sikerekért. Szerencsésnek érzem magam, hogy pályafutásom során Európa legjobb klubjaiban játszhattam, mindig nagy ambíciókkal és remek csapattársakkal. Győrbe szerződésemmel most megadatik nekem ez a lehetőség Magyarországon is. A női kézilabdában szokatlan ilyen korán klubváltás mellett dönteni, de a Győri Audi ETO a világ egyik legjobb csapata. Győrben mindig különleges játszani, hatalmas itt a kézilabda iránti szenvedély. Az ambíciók és a klub gondolkodásmódja vonzó számomra, és tudom, hogy itt csak a siker és a győzelem elfogadható. Készen állok és motivált vagyok, hogy mindent megtegyek, hogy ezeknek az ambícióknak a csapat többi tagjával együtt megfeleljünk 2024 nyarától. Természetesen még egy évig küzdeni fogok jelenlegi klubom sikeréért, de már nagyon várom, hogy az ETO-család tagja lehessek, és hogy az Audi Aréna Győr legyen a hazai pályám” -mondta Kristine Breistöl.

Kristine Breistöl 29 éves, norvég válogatott balátlövő. Világ és Európa-bajnok, illetve tagja volt a 2021-ben olimpiai bronzérmet szerző norvég válogatottnak is Tokióban. A 193 centimérteres átlövő hazájában a Baekkelaget csapatában kezdett kézilabdázni, majd 2012 és 2018 között a Larvik csapatát erősítette. 2018 óta a dán Esbjerg színeiben szerepel. Klubjaival norvég és dán bajnoki címeket nyert, valamint mindkét országban kupagyőztesnek is vallhatja magát. Az elmúlt két szezon során részt vett az Team Esbjerg színeiben a budapesti FINAL4-okon. A tavalyi évadban 83, idén 72 gólt szerzett a sorozatban.

A Győri Audi ETO vezetése folytatja nyáron is munkáját az 2024/25-ös évad csapatának kialakítása érdekében. Endrődi Péter ügyvezető a klub új irányvonala kapcsán is kifejtette véleményét.

„Egy bő évtizedes éra végére értünk most nyáron. A dán Ulrik Kirkely irányításával egy új időszak kezdődik meg a Győri Audi ETO KC életében. Az új szakvezetővel kellő időben elkezdtük a közös gondolkodást a jövő Audi ETO-jának felépítése érdekében. Igen, szokatlan a női szakágban az ilyen korai igazolás, de több okból sem kellett sokat gondolkodnunk. Egyrészt Kristine Breistöl képességei ismertek voltak előttünk, és természetesen a profi világban mindenki tudja kezelni majd ezt a helyzetet. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy Ulrik Kirkely-vel közösen pontosan tudjuk mi az, amit szeretnénk elérni. A Győri Audi ETO KC-t ismételten feljuttatni a női klubkézilabdázás csúcsára. Az első szezon átmeneti év lesz, de ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni közösen azért, hogy a 2023/24-es szezonban is minél sikeresebbek legyünk. A most bejelentett igazolás – amelyet még idén több hasonló bejelentés követ majd – az első lépés a jövő ETO-jának kialakításához. Belsőleg már meghatároztunk minden célt, és elvárást és ennek értelmében dolgozunk folyamatosan kollégáimmal. A következő szezont illetően természetesen az évad előtt hivatalosan is bejelentjük majd a klub és a keret elé kitűzött céljainkat, de a háttérben kőkeményen dolgozunk a jövő sikercsapatának kialakításán” – értékelt Endrődi Péter.